Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condamnare record în Guatemala - Un militar a primit 5.000 de ani de închisoare pentru un masacru din 1982

Guatemala

Un tribunal din Guatemala a condamnat miercuri un fost militar la 5.160 de ani de închisoare pentru masacrarea a 171 de persoane în ceea ce este considerată a fi drept una dintre cele mai grave atrocităţi comise în războiul civil de 36 de ani din această ţară, informează joi Reuters preluată de Agerpres.

Procurorii au declarat că Santos Lopez a participat în 1982 la uciderea în masă a aproape tuturor bărbaţilor, femeilor şi copiilor din satul Dos Erres.

Lopez a fost acuzat că făcea parte din patrula specială de elită Kaibiles care a fost trimisă la Dos Erres pentru a-i găsi pe membrii unui grup de gherilă care au atacat un convoi militar.

După ce patrula nu a reuşit să-i găsească pe membrii gherilei, toţi sătenii au fost scoşi din casele lor şi multe tinere au fost violate, potrivit procurorilor. Pentru a ascunde violurile, patrula specială i-a ucis aproape pe toţi cei care locuiau acolo.

Masacrul a avut loc în timpul regimului fostului dictator militar al Guatemalei, Efrain Rios Montt, care a murit în aprilie în timp ce era judecat pentru acuzaţii de genocid comis în una dintre cele mai sângeroase faze ale conflictului din perioada Războiului Rece ce a durat din 1960 până în 1996.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.