Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condamnări definitive într-un dosar privind defrișările ilegale. Prejudiciu URIAȘ

justitie drept

Condamnări definitive într-un dosar privind tăieri ilegale de păduri. Curtea de Apel Piteşti, prin decizia penală 662 din 3 iunie 2016, a soluţionat definitiv o parte a dosarului munţilor Puru, Galbenu, Petrimanu, pronunţând o hotărâre de condamnare a membrilor reţelei infracţionale al cărei beneficiar final au fost CASCADE EMPIRE şi HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER.

Patru bărbați au primit, cumulat, 23 de ani și 6 luni de închisoare pentru că vândut ilegal lemn din pădurile României. Mai mult, aceștia trebuie să plătească statului prejudicii de 4 milioane de euro, scrie Agent Green.

Potrivit sursei citate, lemnul exploatat până în prezent a fost pus pe piața internațională cu certificare Forest Stewardship Council (FSC).

EXPLOZIE în Bucureşti: Mai multe victime

BASARABĂ MIRCEA: 6 ani închisoare la care se adaugă un spor de 1 an, în total pedeapsa de 7 ani închisoare.

DEACONEASA GHEORGHE: 5 ani şi 6 luni închisoare, la care se a adăugat un spor de 2 ani,în total pedeapsa de 7 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

PETRULIAN MIHAI-DAN: 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 248 penal anterior cu aplicarea art. 248 ind. 1 Cod penal anterior raportat la art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000;

PĂDURARU CONSTANTIN: 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 249 alin.1 şi 2 Cod penal anterior.

Beneficiarul final al acestor infracţiuni a fost SC CASCADE EMPIRE SRL, societate care a cumpărat munţii retrocedaţi cu acte false. În dosarele întocmite de DNA – Serviciul Teritorial Piteşti, există probe care demonstrează că reprezentanţii societăţii lui GERALD SCHWEIGHOFER au avut un contact permanent cu inculpaţii, stabilind preţul de vânzare a terenurilor forestiere cu 6 luni înainte de retrocedare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.