Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONDAMNĂRI GRELE pentru un afacerist controversat și un procuror, într-un dosar al DNA

inchisoare puscarie gratii

Un fost procuror al Parchetului Tribunalului Constanţa a fost condamnat vineri de Curtea de Apel Constanţa la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. El a fost judecat pentru că a cerut 500 de euro pentru a interveni într-un dosar legat de infracţiuni la regimul circulaţiei, în care era cercetat celălalt inculpat din acest dosar. Decizia nu este definitivă.

Curtea de Apel Constanţa a decis vineri,condamnarea lui Vasile Balaican, fost procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, la doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de patru ani, de la data rămâneri definitive a acestei hotărâri. Pe durata termenului de supraveghere, Vasile Balaican trebuie să facă muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, la Primăria comunei Lumina sau la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.

Citește și: A ÎNCEPUT procesul comisarului Traian Berbeceanu! Ce SOLUȚIE au dat judecătorii

De asemenea, Curtea de Apel a mai dispus confiscarea de la fostul procuror a sumei de 500 de euro, dar şi obligarea sa la plata sumei de 5.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.

Celălalt inculpat din acest dosar, afaceristul Răzvan Dimoftache, a fost condamnat de Curtea de Apel Constanţa la trei ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă. Dimoftache a devenit cunoscut după ce a vândut carne veche de 40 de ani.

Citește și: REVOLTĂTOR! Cum a fost UMILIT Gică Popescu

De asemenea, instanţa a decis să revoce suspendarea pedepsei de trei ani şi jumătate, primită de acesta în urmă cu zece ani, pentru înşelăciune, hotărând să execute în întregime condamnarea respectivă, la care se adaugă şi cea primită în acest dosar, astfel că Răzvan Dimoftache are de executat şase ani şi jumătate de închisoare. De asemenea, el trebuie să achite suma de 5.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.

Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Citește și: Vești MARI! Programul „Prima Casă” are OK-ul pe anul 2018! Ce bănci vi-l acordă

Cei doi bărbaţi au fost trimişi în judecată în mai 2016 de către DNA Constanţa. Procurorii anticorupţie stabiliseră că pe 10 februarie 2012 şi 5 martie 2012, Vasile Balaican, la vremea respectivă procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a primit 500 de euro, în două tranşe, de la Răzvan Dimoftache, spunându-i acestuia că poate interveni pe lângă un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea pentru a obţine o soluţie favorabilă într-un dosar privind infracţiuni la regimul circulaţiei, în care era cercetat bărbatul respectiv.

La scurt timp după ce au apărut acuzaţiile din acest dosar, Vasile Balaican a ieşit la pensie.

Citește și: Mesaj LIMPEDE al preşedintelui Klaus Iohannis! Ce spune despre revocarea din funcţie a şefei DNA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.