Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condamnat definitiv, Puiu Popoviciu a pus ochii pe un brand al Bucureștiului: Cum vrea milionarul fugar să reinventeze un celebru complex

Inquam Photos / Octav Ganea
puiu popoviciu

Condamnat definitiv în august la 7 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa și aflat la Londra, Puiu Popoviciu vrea să investească în reabilitarea complexului BIG Berceni din București, pentru a-i spori potențialul comercial, potrivit unui document al companiei Băneasa Investments SA, controlată indirect de Popoviciu.

Astfel, Băneasa Investments are în vedere un "plan de investiții și măsuri pentru reabilitarea și valorificarea complexului comercial BIG Berceni, în vederea măririi potențialului comercial al acestuia", care va fi luat în discuție luna viitoare.

Citește și: Ministrul Agriculturii șochează în scandalul scumpirii alimentelor: 'Am văzut prețuri care ne-au surprins'

Complexul comercial BIG Berceni a fost inaugurat în februarie 1975 și avea, în primii ani, peste 35.000 de clienți zilnic și mai mult de 30.000 de mărfuri alimentare și nealimentare puse la vânzare. Și astăzi un mister pentru mulți dintre locuitorii cartierului bucureștean Berceni, numele BIG înseamnă Băcănie, Industriale, Gospodina.

În octombrie anul trecut, primarului PSD al sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță, declara că ia în calcul retragerea autorizației de funcționare a complexului BIG Berceni dacă proprietarul nu amenajează locuri de parcare auto.

"Obiectivul numărul 1 al mandatului meu este Piața Sudului. Pe Șoseaua Olteniței vom avea o parcare supraetajată în suprafață de 3.700 mp. Va fi un P+1 sau P+2. Nu vreau mastodonți, mai bine mai mici, dar repartizate bine în sector. Complexul BIG Berceni nu are absolut nici un loc de parcare, ca atare, atât pentru BIG Berceni, Autovit, cât și pentru Târgul Aleea Castanilor le-am trimis somație și le-am pus în vedere că nu vor mai primi autorizație de funcționare, din anul 2017, dacă nu își vor crea locuri de parcare", spunea Băluță, potrivit Profit.ro. De altfel, la finalul lunii martie 2017, Consiliul Local al sectorului 4 a aprobat indicatorii tehnici ai proiectului "Amenajare parcare Piața BIG Berceni", investiție în valoare de peste 6 milioane lei, cu TVA inclusă.

Citește și: A murit fostul șef al CNADNR: Acesta fusese trimis în judecată săptămâna trecută de DNA

În octombrie, o altă firmă din grupul controlat de Popoviciu, Băneasa Developments, care deține Băneasa Shopping City și Grand Cinema & More, anunța că va extinde platforma comercială din Băneasa, până în 2026, cu circa 127.000 metri pătrați, ca suprafață utilizabilă de retail, în urma unor investiții de până la 300 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.