Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condiția pusă de Ungaria pentru a vota sancţiunile UE asupra petrolului rusesc

Peter Szijjarto facebook
 Peter Szijjarto

Ungaria va vota în favoarea sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană (UE) asupra petrolului din Rusia doar dacă Bruxelles-ul va găsi soluţii la problemele care ar rezulta în urma deciziei, a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, relatează CNN.

”Am clarificat Comisiei Europene că putem vota în favoarea acestei propuneri doar dacă Bruxelles-ul oferă o soluţie pentru problemele pe care le-ar crea”, a afirmat Szijjarto într-un videoclip postat miercuri pe contul de Facebook.

UE a propus interzicerea totală a importurilor de petrol din Rusia până la sfârşitul acestui an, precum şi eliminarea celei mai importante bănci ruse, Sberbank, din sistemul internaţional de plăţi SWIFT.

”Ne aşteptăm la o soluţie nu doar legată de transformarea rafinăriilor noastre, care ar costa sute de milioane de dolari, nu doar legată de creşterea capacităţii conductei de petrol care străbate Croaţia până în Ungaria, care ar costa sute de milioane de dolari, dar şi în ceea ce priveşte viitorul economiei ungare”, a mai spus el.

Ministrul a reiterat afirmaţia că propunerea actuală reprezintă ”o bombă atomică” pentru economia Ungariei.

Săptămâna trecută, Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al premierului ungar, a declarat că propunerea UE ”se opune securităţii energetice naţionale a Ungariei”.

Companiile petroliere ungare ”au clarificat” Bruxelles-ului faptul că nu vor putea renunţa la importurile de petrol rusesc timp de cel puţin trei până la cinci ani, a mai subliniat Kovacs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.