Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condiția Statelor Unite pentru a ajuta Ucraina cu avioanele F-16

anews.com.tr
f 16

Condiția Statelor Unite pentru a ajuta Ucraina cu a vioanele F-16

Statele Unite sunt gata să se alăture instruirii piloților ucraineni pe avioanele de luptă occidentale F-16, dacă țările europene nu țin pasul cu programul, transmite Pentagonul.

"Statele Unite sunt gata să ia parte la instruirea piloților ucraineni dacă sunt mai mulți decât numărul cu care țările europene pot face față", a declarat secretarul de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, relatează presa ucraineană. De precizat în acest context că și România face parte din „coaliția F-16”, a țărilor care ajută fie cu avioane Ucraina, fie prin instruirea piloților.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Pentagonului, dacă Danemarca și Olanda, care au luat inițiativa în instruire, sunt în întârziere sau este necesar să instruiască un număr suplimentar de piloți ai Forțelor Armate ale Ucrainei, atunci statele se vor alătura procesului de instruire.

Singh a menționat că piloții ucraineni vor trebui să urmeze o pregătire serioasă în limba engleză specializată pentru a fi pregătiți să piloteze F-16. Ea a adăugat că va dura ceva timp.

Context

Ucraina ar trebui să primească 42 de avioane de luptă F-16 din Olanda și 19 avioane din Danemarca. Primul lot de 6 avioane va merge în Ucraina spre sfârșitul anului.

Pe 19 august, ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat că exercițiile piloților ucraineni pe F-16 "au început deja".

Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au împărtășit că aerodromurile ucrainene, în special pistele lor, sunt, de asemenea, potrivite pentru întreținerea avioanelor F-16.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus luni că antrenamentelor piloţilor ucraineni pe aeronavele F16, în România, vor începe la sfârşitul acestei veri şi va fi un proiect care va ţine foarte mult.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.