Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONDIȚIA UDMR pentru ANTICIPATE / SURSE

Liberalii și-au stricat relațiile deja fragile cu UDMR după ce în seară dinaintea demiterii în Parlament, Guvernul Ludovic Orban a adoptat o ordonanță de urgență care a lovit în plin interesele formațiunii maghiare.

Potrivit legii în vigoare, la alegerile parlamentare românii pot vota doar în județul în care își au domiciliul. Prin ordonanța de urgență a Guvernului Ludovic Orban, s-au introdus o nouă regulă: la alegerile parlamentare (anticipate sau la termen) românii pot vota oriunde în țară, indiferent unde au domiciliul și indiferent în ce județ se află în ziua votului.

Au reacționat vehement cei din PSD, însă cea mai puternică lovitură nu ar încasa-o social-democrații dacă s-ar aplica varianta PNL a legii alegerilor parlamentare.

„UDMR riscă să nu mai intre în Parlament dacă legea rămâne așa. În afară de Covasna și Harghita, ei riscă mult de tot. Dacă vin românii din Transilvania să voteze masiv în localități cu comunitați importante de maghiare? UDMR nu o să fie de acord cu anticipate în condițiile astea. Dacă Orban nu promite că renunță la acel articol, atunci UDMR nu-i poate fi aliat”, au zis surse parlamentare pentru STIRIPESURSE.RO.

Ordonanța de urgență nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial pentru că nu are toate avizele necesare.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a atins subiectul la consultarile de la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier. „Pentru mine, problema e că OUG (privind anticipatele - n.r), în mod mascat, schimbă sistemul electoral, ceea ce nu e de acceptat”. „Dacă fiecare votează acolo unde dorește, se bulversează totul”, a zis el. „Vă dați seama, la Cluj, dacă votează 100.000 de studenți care nu sunt locuitorii Clujului și încă 70.000 care lucrează la Cluj, dar nu au flotant, reședință în județ, ce se va întâmpla, sau la București, Iași șamd”, a mai spus Kelemen Hunor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.