Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Condiție vitală din partea Ucrainei pentru semnarea acordului de pace: 'Rusia să-și retragă trupele din Ucraina!'

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Federația Rusă ar trebui să-și retragă trupele din Ucraina înainte de semnarea tratatului de pace, a declarat David Arahamia, membru al delegației ucrainene la negocierile cu Rusia, într-un interviu acordat RBC-Ucraina, relatează presa ucraineană. El a precizat că vorbim despre retragerea trupelor în pozițiile care erau din 23 februarie.

"Când vom ajunge la semnarea condiționată a contractului sau în momentul în care acesta poate fi deja discutat serios, vor trebui să plece complet. Și apoi ne vom așeza să-l semnăm, să-l semnăm sau să-l inițializăm. Aceasta este o siguranță internațională, nu doar cerințele sau solicitările noastre, ci și condițiile necesare pentru a asigura semnarea de lucru a acestui document", a spus Arahamiya.

Când jurnalistul a clarificat dacă a înțeles corect că acum, în orice caz, vorbim despre revenirea trupelor la linie pe 23 februarie 2022, Arahamiya a răspuns: "Da, totul este corect". El a adăugat, de asemenea, că propunerile ucrainene sunt încă într-un stadiu incipient. Potrivit acestuia, partea ucraineană a remarcat inițial că Rusia ar trebui să-și retragă trupele chiar înainte de negocieri.

"Dar în acest caz, rușii pierd o poziție puternică de negociere, pentru că reacționează agresiv la acest lucru. Și am luat o decizie – noi în mod special la prima întâlnire, la prima întrebare adresată: vă veți muta în cadrul Convenției de la Viena? Au confirmat-o. Iar Convenția de la Viena ne ajută foarte mult, pentru că spune clar că dacă un tratat este semnat sub presiune, este considerat nul și neavenit. Din moment ce au declarat deja oficial că respectă normele Convenției de la Viena, iar garantii internaționali nu se vor așeza la masă fără acest lucru, atunci aceasta este fitilul nostru", a adăugat Arahamiya.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.