Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONDIȚIILE puse de judecători Sorinei Pintea pentru a o ELIBERA: Ce NU are voie să facă

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea ministrul sanatatii

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, să fie pusă sub control judiciar pentru 60 de zile.

Sorina Pintea este, la această oră, în arestul central al Poliţiei Capitalei.

Citește și: Ludovic Orban a transmis! Liderii partidelor parlamentare sunt invitați la consultări

Iată minuta ședinței de judecată:

”ÎÎn temeiul art. 425/1 alin.7 pct. 2 lit. a Cod de procedură penală rap. la art. 204 Cod procedură penală admite contestaţia formulată de inculpata Pintea Sorina împotriva încheierii de şedinţă din camera de consiliu din data de 29.02.2020 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală, în dosarul nr . 5782/3/2020

Desfiinţează încheierea de şedinţă şi, pe fond, rejudecând:În baza art. 204 al 12 C.p.p., respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive a inculpatei Pintea Sorina, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casatie şi Justiţie - DNA .

Citește și: Rareș Bogdan atacă dur: Acest fapt arată cât de bolnavă este România!

În temeiul art. 204 alin. 12 Cod procedura penala şi art. 202 alin. 4 lit. b Cod procedura penala dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatei Pintea Sorina cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data de 06.03.2020.

În temeiul art. 215 alin.1 Cod procedură penală pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata Pintea Sorina trebuie să respecte următoarele obligaţii:

Citește și: Traian Băsescu explodează: Va arunca în aer!

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la IPJ Maramureş, desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de această instituție ori de câte este chemată.

Citește și: Iohannis, despre poluarea din București: ‘Nu vreau să mă implic’

În temeiul art.215 alin.2 lit. d Cod procedură penală impune inculpatei Pintea Sorina pe timpul controlului judiciar să respecte următoarea obligaţie:

- să nu comunice direct sau indirect cu inculpatul Coste Mihai , precum si cu martorii : Tudor George Lucian; Niculescu Octavian; Barbu Marius Mihai; Botorce Dan.

Citește și: Instanţa a decis! Sorina Pintea va fi cercetată în libertate

Atrage atenţia inculpatei Pintea Sorina asupra dispoziţiilor art. 215 alin. 3 Cod procedură penală referitoare la înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive, în situaţia în care încalcă cu rea-credință obligaţiile care îi revin.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei Pintea Sorina de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 50/UP/ 29.02.2020, dacă nu este arestată în altă cauză. În temeiul art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân in sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu, azi , 06.03.2020.”, se arată în decizia judecătorilor.

Citește și: Se poate ajunge la o recesiune tehnică globală din cauza coronavirusului

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, dar decizia nu a fost definitivă.

Sorina Pintea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Citește și: Orban, atenționează românii din diaspora din cauza coronavirus: ‘Nimeni nu zice să nu vină românii de sărbătoarea creștină a Paștelui’

Avocații Sorinei Pintea au depus, marți, o sesizare către Centrul de Reținere și Arestare Preventivă nr. 1 din București, reclamând faptul că fostului ministru i-au fost încălcate mai multe drepturi, că a fost expusă în situația în care se află, adusă în cătușe la medic și împinsă de un agent din escortă.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, a declarat că Sorina Pintea a refuzat, joi seara, transferul la un spital penitenciar. Fostului ministru al Sănătăţii i-a fost acordată asistenţă medicală în arestul central.

Citește și: Ludovic Orban a transmis! Liderii partidelor parlamentare sunt invitați la consultări .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.