Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducătorii auto de taxi independenţi se pot programa online pe o platformă dedicată în vederea susţinerii examenului de reatestare profesională

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam taxi taximetristi

Conducătorii auto de taxi independenţi se pot programa online pe o platformă dedicată în vederea susţinerii examenului de reatestare profesională, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la un Centru de pregătire, a declarat, luni, directorul general al Autorităţii Rutiere Române (ARR), Mihai Alecu, conform agerpres.

"Această aplicaţie a apărut ca urmare a necesităţii conducătorilor auto de taxi, aceştia fiind nevoiţi să se înregistreze printr-un Centru de pregătire profesională în vederea susţinerii examenului de reatestare. Ca urmare a discuţiilor cu asociaţia acestora, cu preşedintele Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi, am găsit această soluţie, consider cea mai rapidă şi cea mai utilă pentru dânşii, să nu mai fie nevoiţi să se înscrie printr-un Centru de pregătire, să plătească acolo nişte taxe. Cam în decurs de o lună de zile ne-am putut organiza în ceea ce priveşte acest proiect. Ideea a apărut în urmă cu două luni, iar partea tehnică a fost realizată în decursul a 40 de zile. Platforma este funcţională de două săptămâni. Abia a început să fie cunoscută de către membrii asociaţiei respective şi sper ca să fie cât mai mulţi utilizatori. Ne-am mişcat destul de repede, deoarece la sfârşitul anului acesta expiră un număr foarte mare de atestate. În evidenţele Asociaţiei există 50.000 de conducători auto care practică taximetria. Nu ştim dacă în perioada următoare vor veni toţi pe platformă, dar toţi cei 50.000 pot folosi de acum înainte platforma fără probleme", a spus Alecu.

Şeful ARR a menţionat, totodată, că platforma poate fi accesată gratuit, pe site-ul Autorităţii, singura taxă pe care conducătorii de taxi trebuie să o achite fiind cea de examinare.

"Până în momentul de faţă un conducător auto care practică taximetria trebuia să meargă la un Centru de pregătire profesională pentru a-şi putea stabili data examenului de reatestare. Cei de la Centru realizau înscrierea în aplicaţia noastră, aceasta fiind accesibilă doar celor de acolo. Acum, candidatul se poate înscrie singur şi poate veni direct să susţină reatestarea la fiecare cinci ani. Platforma poate fi accesată foarte simplu pe site-ul nostru. Există un câmp dedicat dânşilor, unde trebuie să menţioneze datele personale şi tipul de atestat pe care îl deţineau, cu serie şi număr. Accesarea acestui serviciu este gratuită. Ei trebuie să achite o taxă doar în momentul în care vin să susţină examenul, acea taxă de examinare", a subliniat Mihai Alecu.

Autoritatea Rutieră Română (ARR) a lansat, în premieră naţională, o platformă de programare online la examenul privind vizarea certificatului profesional de atestare profesională în regim de taxi şi închiriere al conducătorilor auto.

Autoritatea este organismul tehnic specializat al Ministerul Transporturilor pentru transportul rutier, desemnat să asigure, printre altele: licenţierea operatorilor de transport rutier şi a operatorilor economici care efectuează activităţi conexe transportului rutier; eliberarea licenţelor de traseu operatorilor de transport rutier care efectuează transport rutier de persoane prin servicii regulate şi servicii regulate speciale; certificarea întreprinderilor care efectuează transport rutier în cont propriu; autorizarea şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto; activitatea de registru pentru operatorii de transport rutier, întreprinderile care efectuează transport rutier în cont propriu şi auditorii de siguranţă; eliberarea cartelor tahografice; gestionarea efectuării evaluării de impact asupra siguranţei rutiere, auditului de siguranţă rutieră, inspecţiei de siguranţă precum şi desfăşurarea activităţilor de formare, atestare, instruire şi perfecţionare profesională a auditorilor de siguranţă rutieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.