Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea Academiei de Poliţie răspunde acuzaţiilor MAI pe tema tezelor suspecte de plagiat: 'Comisia de Etică este liberă să-şi aleagă modul în care lucrează'

cotidianul.ro
academia de politie

Conducerea Academiei de Poliţie răspunde acuzaţiilor formulate de conducerea Ministerului de Interne, cu privire la desfăşurarea prea lentă a procesului de verificare a tezelor de doctorat suspecte de plagiat. Prorectorul Mihail Marcoci explică, într-o declaraţie pentru STIRIPESURSE.RO, că nu este vorba de "aproape şase luni", aşa cum susţine MAI într-un comunicat de presă, ci munca efectivă de verificare a fost de doar 17 zile. Acest fapt se datorează, potrivit comisarului-şef Marcoci, paşilor procedurali care trebuiau respectaţi.

CITESTE SI: Semnalele pe care ţi le transmite propriul corp: Cum ştii că ai tensiunea prea mare sau prea mică

"Conducerea Academiei de Poliţie a luat decizia verificării tuturor tezelor de doctorat susţinute în perioada 2011-2017, disponibile în format electronic. Din 2011 era trebuiau depuse în format electronic. La data de 15 noiembrie, procesul s-a încheiat. Au fost un număr de teze ai căror coeficienţi de similitudine depăşeau coeficienţii maximi admişi, motiv pentru care, în intervalul 15 noiembrie - 15 ianuarie, pentru a asigura dreptul la apărare prevăzut de Constituţia României, persoanelor ale căror teze depăşiseră coeficientul de similitudine li s-a solicitat un punct de vedere. Termenul de două luni a fost convenit şi pentru faptul că în intervalul 15 noiembrie - 15 ianuarie am avut de-a face cu festivităţile ocazionate de Centenarul Statului Naţional Unitar Român, sărbătorile de Crăciun şi aşa mai departe. La data de 28 ianuarie, Comisia de Etică a început să verifice un număr de teze, raportându-ne şi la punctele de vedere exprimate de cei care le-au redactat. În intervalul 28 ianuarie - 11 februarie, studenţii noştri s-au aflat în sesiune. Pentru a ne a ne conforma prevederilor cadrului legal, anume Legea Educaţiei Naţionale, Comisia de Etică trebuie să funcţioneze permanent în prezenţa unui student. Nu am putut solicita studenţilor care erau în sesiune, în condiţiile în care au avut examene la trei zile, să piardă seri întregi pentru a participa la şedinţele Comisiei de Etică. În intervalul 11 februarie - 11 martie, studenţii Academiei de Poliţie au efectat stagiul obligatoriu de practică de patru săptămâni, în Academie nemairămânând niciun student. Începând cu 11 martie, s-a redemarat procesul de verificare şi până la data de 28 martie, adică în interval de 17 zile, au fost verficate 6 teze", a declarat Mihail Marcoci pentru STIRIPESURSE.RO.

Proresctorul Academiei de Poliţiei a mai precizat: "Conducerea Academiei de Poliţie este total împotriva ideii ca cineva să aibă orice interferenţă cu activitatea Comisiei de Etică, comisie ce este independentă. Nu avem voie să interferăm cu activitatea lor, nu o să le cerem să se grăbească, nu o să le cerem să încetinească. Sunt liberi să-şi aleagă modul în care lucrează."

"Vizavi de celelalte speculaţii de presă, cum că Academia de Poliţia ar dori să înmormânteze unele probleme: dacă doream să ascundem problemele, nu am fi început acest proces. Acest proces comportă unele discuţii pe plan juridic, dar le vom face altădată. Dar noi suntem cei care am început acest demers şi l-am continuat, iar acum suntem acuzaţi că încercăm să ascundem ce?", a mai explicat Marcoci, precizând că membrii Comisiei de Eitcă desfăşoară o activitate neremunerată, în timpul lor liber.

Vezi AICI comunicatul MAI care a generat reacţie Academiei de Poliţie!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.