Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea Alfa Romeo vrea să se retragă din Formula 1, astfel că fosta echipă Sauber ar putea trece printr-o nouă schimbare la finalul anului

formula 1

Conducerea Alfa Romeo vrea să se retragă din Formula 1, astfel că fosta echipă Sauber ar putea trece printr-o nouă schimbare la finalul anului. Conform www.planetf1.com, italienii vor să iasă din ”Marele Circ”, din cauza rezultatelor modeste și ale costurilor uriașe, anunță MEDIAFAX.

Un apropiat al echipei a explicat de ce Alfa Romeo vrea să abandoneze proiectul din Formula 1: „Italienii nu înregistrează un profit foarte bun pe piața auto, astfel că e puțin probabil să rămână în F1 și în 2020. Rezultatele au fost de asemenea extrem de dezamăgitoare, chiar dacă toată lumea încearcă să zâmbească în fața camerelor”, a spus Joe Saward, conform sursei citate.

Citește și: Sorina Matei scoate la lumină o ‘coincidență’ ciudată în cazul Dan Barna-RISE Project! Mutare neașteptată

Alfa Romeo a preluat controlul echipei Sauber în 2018, iar în acest sezon a intrat în cursă cu denumirea Alfa Romeo Racing Ferrari. Sauber a devenit practic „satelitul” gigantului Ferrari, un alt aspect cu care elvețienii rămași alături de Alfa Romeo nu sunt complet de acord.

Cum italienii de la Alfa Romeo sunt pregătiți să renunțe la proiectul din F1, elvețienii de la Sauber au demarat negocierile cu Honda. Japonezii au devenit din acest sezon furnizorul de motoare pentru Red Bull Racing și Toro Rosso. Dacă Honda ar ocupa locul lăsat liber de Alfa Romeo, rămâne de văzut ce denumire va adopta echipa.

Dacă Afla Romeo va renunța la proiectul cu Sauber, Ferrari va pierde un client important. Pe lângă Alfa Romeo, Scuderia mai asigură motoarele de F1 pentru americanii de la Haas. Având motoare de la Ferrari, Alfa Romeo și Haas ocupă în prezent locurile 8 și 9 în clasamentul constructorilor.

Citește și: Nebunie mare în cazul Caracal! Anchetatorii i-au interzis lui Dincă: ‘S-a dat ordin pe unitate să nu aibă acces’

Clasamentul constructorilor în F1:

1.Mercedes AMG – 612p.

2.Ferrari – 433p.

3.Red Bull Racing (motor Honda) – 323p.

4.McLaren (motor Renault) – 111p.

5.Renault – 77p.

6.Toro Rosso (motor Honda) – 59p.

7.Racing Point (motor Mercedes) – 54p.

8.Alfa Romeo (motor Ferrari) – 35p.

9.Haas (motor Ferrari) – 28p.

10.Williams (motor Mercedes) – 1p.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.