Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea Parlamentului solicită premierului desemnat, Florin Cîțu, schimbarea a 7 miniștri care au primit aviz negativ

sursa FOTO: Inquam
orban ministri

Birourile Permanente ale Camerei Deputaților si Senatului, întrunite în ședință comună, au decis luni să-i ceară premierului desemnat, Florin Cîțu, să schimbe 7 miniștri care au primit aviz negativ la audierile din comisiile parlamentare de specialitate.

„Stimate domnule prim-ministru desemnat,

În ședința din 9 martie 2020, Birourile permanente ale Camerei Deputaților si Senatului, întrunite în ședință comună, au examinat avizele elaborate de Comisiile permanente de specialitate ale celor două camere ale Parlamentului în urma audierii candidaților propuși la funcțiile de ministru de către candidatul la funcția de Prim-ministru, domnul Florin Cîțu.

Având în vedere faptul că 7 dintre candidații la funcția de ministru au primit aviz negativ, Birourile Permanente ale Camerei Deputaților si Senatului au stabilit să vă solicite să nominalizați alte persoane pentru funcția de ministru în locul candidaților de ministru care au primit avize negative la audierile în fața comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Cu atât mai mult, în contextul actual al evoluției răspândirii Coronavirusului (Covid-19) aveți obligația față de români să desemnați un ministru al sănătății care să lucreze 24 de ore din 24 în interesul populației și nu în interesul firmelor private, așa cum a demonstrat până acum.

Avem speranța că veți transmite cu celeritate noile propuneri, în spiritul principiului colaborării loiale dintre autorități, astfel încât Birourile permanente ale Camerei Deputaților si Senatului să poată stabili data ședinței comune pentru învestire, în interiorul termenului de 15 zile prevăzut de art. 87 din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, până la data de 13 martie 2020.

Această hotărâre a avut la bază decizia Curții Constituționale a României nr. 356/2007 prin care a fost soluționat un conflict juridic de natură constituțională dintre Președintele României și Guvernul de la acea vreme”, este scrisoarea care va fi trimisa lui Florin Cîțu de liderul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și de liderul interimar al Senatului, Titus Corlățean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.