Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea Partidului Social Democrat german e de acord să negocieze cu conservatorii cancelarului Angela Merkel

merkel

Conducerea Partidului Social Democrat german (SPD) a aprobat vineri iniţierea discuţiilor exploratorii cu conservatorii cancelarului Angela Merkel în legătură cu posibilitatea constituirii unui guvern, o decizie care dă speranţe pentru încheierea impasului politic în care se află ţara cu cea mai mare economie din Uniunea Europeană, transmit Reuters, dpa şi site-ul publicaţiei Die Welt.

Potrivit liderei grupului SPD din Bundestag, Andrea Nahles, conducerea social-democrată a dat curs recomandării şefului formaţiunii, Martin Schulz, scrie agerpres.ro.

'Vom merge deschişi şi constructivi la discuţiile exploratorii. Vrem să vorbim despre o politică ce face viaţa oamenilor mai bună. Este vorba despre a întări coeziunea, în Germania şi în Europa', a declarat Andrea Nahles după şedinţa conducerii SPD.

Potrivit unor surse din partid, Martin Schulz a propus ca din echipa social-democrată la viitoarele discuţii să facă parte 12 membri.

Data de 14 ianuarie 2018 este termenul până la care trebuie să aibă loc un congres extraordinar al SPD care să valideze deschiderea discuţiilor cu conservatorii.

Potrivit agenţiei dpa, Martin Schulz a afirmat că discuţiile vor fi deschise probabil în ianuarie. El a mai declarat că va avea o altă întâlnire, miercuri, cu Angela Merkel şi cu aliatul bavarez al cancelarului, Horst Seehofer, precum şi cu liderii grupurilor parlamentare social-democrat şi conservator, pentru a se discuta detaliile calendarului.

Numeroşi social-democraţi au rezerve faţă de perspectiva unei noi 'mari coaliţii' cu dna Merkel, după ce anterioara s-a dovedit foarte costisitoare electoral.

Pentru Angela Merkel, obţinerea sprijinului SPD este singura şansă realistă de a-şi asigura un al patrulea mandat, după ce a eşuat în formarea unei coaliţii alternative cu liberalii (FDP) şi cu Verzii.

Un sondaj prezentat de televiziunea publică ARD a arătat că 61% dintre respondenţi ar susţine o nouă 'mare coaliţie' de guvernare între conservatori şi social-democraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.