Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conducerea SCJ Mureş a făcut apel la cei care s-au vindecat de COVID-19 să doneze sânge pentru plasmă hiperimună

Linkdin
plasma umana sange recoltare

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a făcut, marţi, un apel la persoanele care au fost infectate cu COVID-19 şi s-au vindecat să doneze sânge pentru plasmă hiperimună, mesajul fiind transmis pe fondul scăderii drastice a numărului de donatori.

"De la începutul crizei generate de noul coronavirus, numărul donatorilor de sânge a scăzut semnificativ la nivelul judeţului Mureş. În toată această perioadă angajaţii Spitalului Clinic Judeţean Mureş au sprijinit Centrul Regional de Transfuzie Sanguină prin donări voluntare de sânge pentru a asigura necesarul de care au nevoie pacienţii noştri. Acum, îi rugăm şi pe cei care s-au vindecat de COVID-19 să doneze sânge pentru plasmă hiperimună. Tratamentul cu plasmă umană hiperimună poate salva vieţile celor care sunt diagnosticaţi şi trataţi cu SARS-CoV-2", precizează SCJ Mureş într-un comunicat de presă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Sporuri de până la 40%! Cine sunt românii care vor beneficia de ele

SCJ Mureş a subliniat că toţi cei care au posibilitatea şi doresc să doneze o pot face la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Târgu Mureş.

Potrivit ultimelor raportări, de la începutul pandemiei, în judeţul Mureş au fost confirmate 1.004 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 dintre care majoritatea s-au vindecat, fiind înregistrate 79 de decese.

DSP Mureş a arătat că la această dată sunt internate în spitalele din judeţ 112 persoane testate pozitiv, iar 836 persoane au fost externate. Dintre acestea, 199 de persoane asimptomatice au fost externate la termenul de 10 zile, conform Ordinului nr. 555/2020, sau la cerere.

Un număr de 49 de persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie cu noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.