Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confederaţia Meridian, protest la Piaţa Victoriei din cauza inflaţiei şi a legislaţiei muncii - Ministrul Budăi anunţă că va primi o delegaţie la discuţii

stiripesurse.ro
Meridian proteste

MInistrul Muncii, Marius Budăi a anunţat că va primi la discuţii, împreună cu premierul Nicolae Ciucă, delegaţia Confederaţiei Meridian, care protestează la Guvern, miercuri, faţă de inflaţie şi legislaţia muncii. Ministrul a spus că Guvernul a adoptat al doilea pachet care se cheamă ”Sprijin pentru România”, şi care are efecte nu numai asupra mediul privat cât şi a categoriilor de cetăţeni cei mai vulnerabili, potrivit news.ro.

MInistrul Muncii, Marius Budăi a anunţat că va primi o delegaţie a Confederaţiei Meridian, care protestează la Guvern.

”În primul rând vreau să vă spun că imediat după această acţiune, împreună cu domnul premier, vom primi o delegaţie a cetăţenilor noştri care sunt aici şi care pe bună dreptate protestează. (..) După cum ştiţi, noi, Guvernul am preferat să fim proactivi, nu să aşteptăm să fim reactivi şi după primul pachet social implementat în luna ianuarie, exact pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, astăzi avem un al doilea pachet care se cheamă ”Sprijin pentru România”, care sprijină în aceeaşi măsură şi mediul privat şi categoriile de cetăţeni cei mai vulnerabili”, a spus ministrul Muncii, despre protestul din Piaţa Victoriei.

Marius Budăi a precizat că vor fi proactivi în continuare, prin deciziile care vor fi luate în coaliţie.

Membrii structurilor Confederaţiei Sindicale Naţionale MERIDIAN protestează, miercuri, în faţa Guvernului României, miercuri, între orele 10.30 – 13.00, pentru respectarea statului de drept şi a legilor adoptate de Parlament, precum şi pentru rezolvarea unor revendicări sociale care au fost semnalate în mod repetat autorităţilor competente, dar fără rezultate concrete din partea acestora.

Protestatarii afirmă că ”inflaţia şi preţurile mari pentru produsele de bază, pentru energia electrică şi termică, pentru asigurările obligatorii, îngroapă românii în facturi insuportabile, făcând viaţa imposibilă în România pentru oamenii care trăiesc doar dintr-un salariu muncit cinstit sau din pensie”.

”Legislaţia muncii este dezechilibrată şi descurajează asocierea lucrătorilor în sindicate şi angajarea forţei de muncă tinere în ţară, iar structura legală a relaţiilor industriale favorizează interesele companiilor multinaţionale, în detrimentul intereselor lucrătorilor şi al societăţii în general. Salariaţii sunt obligaţi cu Contractele Individuale de Muncă în mână (încheiate legal şi asumate de angajator) şi cu Contracte Colective de Muncă valabile să se adreseze instanţelor de judecată pentru a li se plăti drepturile legale! Legislaţia muncii a devenit opţională pentru unii manageri ai companiilor de stat (care actualmente nici nu mai sunt în funcţii însă companiile suportă consecinţele negative ale deciziilor anterioare), în condiţiile în care, încurajaţi fiind de guvernarea precedentă, au tăiat efectiv din Bugetele de Venituri şi Cheltuieli, exact la capitolul cheltuieli cu personalul, fără nicio logică şi justificare fundamentată, drepturi salariale existente în Contractele Individuale de Muncă, deşi în paralel au continuat să efectueze cheltuieli nejustificate şi inutile ce nu contribuie la redresarea post – COVID”, spune Meridian.

Confederaţia solicită, în primul rând, respectarea Legii nr. 53/2003 - CODUL MUNCII, cu modificările şi completările ulterioare – care guvernează relaţiile de muncă dintre angajaţi şi angajatori şi ca actuala guvernare să impună, prin organele de administrare legal constituite, conducerilor executive şi consiliilor de administraţie, respectarea atât a drepturilor salariale ale angajaţilor, cât şi a celorlalte drepturi din CIM/CCM încheiate la nivel de unitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.