Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confederația Transportatorilor, acuzații grave: deputat însurubat pentru a apăra companiile de asigurări

www.realitatea.net
asigurare locuință

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) arată că deputatul Firczak Iulius Marian este în conflict de interese, asta pentru că el face parte din comisia de Finanțe-Bănci, în timp ce soția lui este administrator la o firmă de asigurări.

Citește și: Un medic de la UPU-SMURD vorbește despre 'psihoza Groșan': oamenii refuză masca de oxigen

”Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) solicită Parlamentului Româninei să evalueze situația de conflict de interese în care se află unul dintre membrii Comisiei de Buget, Finanțe și Bănci. S-a găsit un artificiu convenabil pentru a evita acțiunile de lobby, care sunt ilegale în țara noastră, fiind considerate trafic de influență și condamnate penal. Nu se face trafic de influență/lobby în Parlamentul României, ci se plasează direct în funcții-cheie persoanele care reprezintă interesele unui grup de companii din domeniu.

COTAR a transmis o Notificare Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, atragând atenția asupra situației în care se află domnul Firczak Iulius Marian, secretarul acestei comisii parlamentare, persoană care are interese financiare directe în zona asigurărilor, dânsul fiind asociat cu un procent de 91.6667% în societatea Personal Broker de Asigurare și Reasigurare SRL, în care soția dânsului, doamna Firczak Elena Andreea este administrator. Societatea de brokeraj derulează în mod direct afaceri cu societățile de asigurări din România.

Domnul secretar al Comisiei pentru buget, finanțe și banci s-a exprimat, în ultimele săptămâni, în repetate rânduri, în spațiul public, prezentând diverse opinii legate de modificarea legii RCA, pe care comisia din care face parte urmează să le adopte, în perioada următoare.

„Am înțeles de ce propunerile domnului secretar al comisiei sunt fidele propunerilor exprimate de reprezentanții societăților de asigurări, servind intereselor financiare ale acestor societăți, cu care societatea domnului secretar al comisiei derulează afaceri, în mod direct. Cu astfel de parlamentari aflați la conducerea comisiilor parlamentare doresc firmele de asigurări să își treacă legi profitabile, pentru că în România totul pare a fi de vânzare, inclusiv legile acestei țări. Înțelegem că s-a găsit un artificiu convenabil pentru a evita acțiunile de lobby, care sunt ilegale în țara noastră, fiind considerate trafic de influență și condamnate penal. Nu se face trafic de influență/lobby în Parlamentul României, ci se plasează direct în funcții-cheie persoanele care reprezintă interesele unui grup de companii din domeniul respectiv. E mult mai convenabil. Doar că e și asta ilegal. Probabil se bazează pe întârzierile pe care le presupune o anchetă, timp în care proiectele de lege pot să fie votate”, a declarat Vasile Ștefănescu, Președinte COTAR.

În acest sens, COTAR a atras public atenția întregii Comisii pentru buget, finanțe și bănci din cadrul Camerei Deputaților, solicitând acesteia să ia act de conflictul de interese în care se află domnul secretar al comisiei și să procedeze în conformitate cu dispozițiile Constituției României, cu legile care reglementează conflictul de interese în cadrul activității parlamentare, precum și în conformitate cu celelalte acte normative în vigoare, în legătură cu orice inițiativă legislativă care are legătură cu domeniul de activitate al firmei domniei sale, inclusiv în legătură cu propunerile de modificare a unor legi care vizează domeniul de activitate al societății deținute, în proporție de 91.6667%, de domnul Firczak Iulius Marian.

COTAR a solicitat răspunsul scris al Comisiei parlamentare, pe tema conflictului de interese în care se află secretarul acesteia, dat fiind faptul că această comisie va decide, în perioada următoare, soarta a peste 8 milioane de șoferi din România, prin modificarea Legii RCA, o lege cu impact direct asupra industriei auto - care reprezintă peste 18% din PIB-ul României. Pentru conformitatea celor afirmate, se pot verifica următoarele documente: Extrasul de la Registrul Comerțului al firmei Personal Broker de Asigurare și Reasigurare SRL și Raportul financiar și juridic al firmei Personal Broker de Asigurare și Reasigurare SRL.”, arată cei de la COTAR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.