Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conferința de Securitate şi Apărare de la Ottawa - Viziunea strategică NATO 2030, anunțată de Mircea Geoană

facebook.com
Mircea Geoana

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a subliniat importanţa relaţiei transatlantice, în remarci adresate Conferinţei de Securitate şi Apărare de la Ottawa organizate vineri online de Institutul CAD al Conferinţei asociaţiilor de apărare, a anunţat într-un comunicat Alianţa nord-atlantică, nptează Agerpres.

America de Nord şi Europa "au nevoie mai mult decât oricând una de cealaltă" pentru a putea răspunde actualelor provocări, cum sunt atacurile informatice, schimbarea climei şi competiţia marilor puteri, a subliniat Mircea Geoană, într-un seminar virtual cu ministrul canadian al apărării Harjit Sajjan şi secretarul de stat britanic pentru apărare Ben Wallace.

Prezentând viziunea secretarului general al alianţei NATO 2030, Geoană a explicat că Alianţa trebuie să întărească unitatea dintre America de Nord şi Europa, să extindă agenda de securitate pentru a se concentra asupra unor aspecte ca rezilienţa şi inovaţia şi să coopereze mai strâns cu partenerii pentru a apăra ordinea internaţională bazată pe legi.

Vezi și: Economistul-șef BNR, Valentin Lazea, propune concedierea a 300.000 de bugetari sau tăierea salariilor la stat .

El a salutat cu acelaşi prilej contribuţiile Canadei şi Marii Britanii la NATO, ce cuprind comanda unor unităţi multinaţionale în zona estică a Alianţei, desfăşurarea de nave şi aeronave pentru menţinerea siguranţei spaţiului aerian şi maritim aliat şi un rol conducător în digitalizare, inovaţie şi adoptarea noilor tehnologii.

"O excelentă ocazie de a dezbate viziunea strategică NATO 2030 şi de a pregăti Summit-ul Alianţei din prima jumătate a acestui an", a comentat Mircea Geoană pe Facebook participarea sa la conferinţă.

"Într-o lume în profundă schimbare, însăşi definiţia securităţii se modifică, provocările, ameninţările şi riscurile devenind mai complexe, difuze şi interconectate. Ca de fiecare dată în istoria sa, NATO se adaptează şi se transformă, pentru a continua să ne îndeplinim misiunea noastră fundamentală: asigurarea păcii şi securităţii pentru cei un miliard de cetăţeni ce trăiesc sub steagul Alianţei Nord-Atlantice", a asigurat secretarul general adjunct al Alianţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.