Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conferință inedită la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia: Un preot african le-a vorbit studenților despre convertirea sa la Ortodoxie

basilica.ro
absolvirea teologiei la Sibiu

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia a găzduit marți o conferință inedită: Părintele Habbil Lipesa Omukuba, din Kenya a susținut un curs de Misiologie Ortodoxă pentru studenții teologi din anul III.

Conferențiarul a fost invitatul Părintelui Răzvan Brudiu, titularul catedrei de Misiologie a instituției, conform basilica.ro.

El le-a prezentat pe scurt studenților viaţa sa, le-a mărturisit convertirea sa la Ortodoxie și și-a exprimat recunoștința pentru posibilitatea de a urma o școală ortodoxă la finalul căreia a devenit preot.

Părintele Habbil Lipesa Omukuba este tată a cinci copii și coordonează un proiect social în cadrul căruia funcționează o școală și se oferă masa pentru o sută treizeci de copii. El spune că cel mai important aspect al misiunii sale este educația și se concentrează să le ofere copiilor posibilitatea de a merge la școală.

Clericul kenyan a vizitat Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, orașele Cluj și Târgu Mureș și Mănăstirile Nicula, din județul Cluj, și Orlat, din județul Sibiu.

Părintele Habbil Lipesa Omukuba este cleric al Patriarhiei Ortodoxe Grecești a Alexandriei și a Întregii Africi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.