Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conferinţă internaţională privind Siria, la 5 aprilie, la Bruxelles

twitter.com
Wadi Barada siria damasc

Uniunea Europeană va găzdui la 5 aprilie, la Bruxelles, o conferinţă internaţională coprezidată de Naţiunile Unite pentru a face bilanţul ajutorului acordat Siriei, a anunţat luni, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, citată de AFP. Această conferinţă la nivel de miniştri de externe trebuie "să îi sprijine pe sirienii din interiorul Siriei şi din ţările vecine", a explicat Federica Mogherini, în cursul unei conferinţe de presă, desfăşurată la Bruxelles.

Reuniunea trebuie "să încurajeze ferm procesul (de negocieri) sub egida ONU" şi "să evalueze condiţiile regionale în care un ajutor" poate fi furnizat după încheierea conflictului, în cazul unui acord de pace, a continuat ea. Războiul din Siria va intra la 15 martie în cel de-al şaptelea an. Până în prezent, a făcut peste 310.000 morţi şi milioane de refugiaţi. Conferinţa de la Bruxelles este urmarea celei organizate în urmă cu un an la Londra, în cursul căreia au fost promise ajutoare în valoare de zece miliarde de dolari. Guvernele Marii Britanii, Germaniei, Qatarului şi Kuweitului vor coprezida, de asemenea, această reuniune, conform Agerpres.

Pe de altă parte, la începutul lunii aprilie, NATO va găzdui o reuniune a celor 28 de miniştri de externe din ţările membre, prima vizită la Bruxelles în noua sa funcţie a secretarului de stat american, Rex Tillerson, iar şefii de stat şi de guvern din UE ar putea să se întâlnească la 6 aprilie pentru primul lor summit vizând să pregătească negocierile Brexitului, după declanşarea de către Londra, înainte de sfârşitul lui martie, a procedurii de separare de UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.