Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFIRMARE: Diplomaţii americani din Cuba, ATACAŢI cu arme sonice. Efecte grave asupra sănătăţii

sua cuba

American Foreign Service Association (AFSA), sindicatul personalului diplomatic al SUA, a confirmat vineri că mai mulţi membri ai comunităţii ambasadei Statelor Unite din Cuba au suferit "leziuni cerebrale uşoare" şi "pierderi permanente ale auzului", informează DPA, potrivit Agerpres. Au fost diagnosticate şi "pierderi ale echilibrului, migrene, perturbări cognitive şi inflamaţii cerebrale". 

Simptomele par a fi fost cauzate de atacuri cu unde sonore împotriva locuinţelor unor diplomaţi americani şi canadieni. Informaţia a fost făcută publică în premieră pe 23 august de televiziunea CBS. Sursa dezvăluirii a fost un medic care a consultat mai multe persoane afectate.

Vezi şi: Se înmulțesc disensiunile în Coaliție: Tăriceanu se opune unei măsuri deja adoptate (surse)

AFSA, care a discutat cu 10 membri ai serviciului diplomatic american, a cerut guvernului să asigure tratamentul celor afectaţi. 

Departamentul de Stat de la Washington a confirmat, în august, că anul trecut au avut loc "incidente" în urma cărora mai mulţi diplomaţi americani şi-au întrerupt misiunile în Cuba. Ulterior, conducerea diplomaţiei americane a precizat că au fost afectate cel puţin 16 persoane. Ca reacţie, Statele Unite au expulzat doi diplomaţi cubanezi. 

Relaţiile diplomatice între SUA şi Cuba au fost restabilite sub preşedinţia lui Barack Obama, în 2015, când ambasada americană de la Havana s-a redeschis, după 54 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.