Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confirmare OFICIALĂ: Piața construcțiilor e în scadere

zf.ro
grafic scadere

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut pe total cu 4,1%, între 1 ianuarie și 31 octombrie 2018, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor transmise vineri de Institutul Național de Statistică (INS), printr-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

Această scădere este reflectată la lucrările de construcţii noi (-8%), deși creşteri au fost la lucrările de reparaţii capitale (5,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (4,5%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 28%, iar creşteri au fost la construcţiile inginereşti (7,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (0,1%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 2,5%, la zece luni. Pe elemente de structură s-a înregistrat scădere la lucrările de construcţii noi cu 5,7%. În schimb, creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de reparaţii capitale, cu 5,3% fiecare.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, la zece luni, la clădirile rezidenţiale cu 26,8%, iar creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 10,3%, respectiv cu 1,8%.

În octombrie 2018, comparativ cu octombrie 2017, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a scăzut pe total cu 3,6%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 5,9% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 3,8%. În schimb, creştere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 11,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în octombrie 2018, comparativ cu octombrie 2017, la clădirile rezidenţiale cu 28,5%, iar creşteri s-au înregistrat la clădirile nerezidenţiale cu 5,3% şi la construcţiile inginereşti cu 5,2%.

Citește și: ALERTĂ METEO de la ANM: Meteorologii anunță Cod galben de FENOMENE PERICULOASE

Ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în octombrie 2018, față de octombrie 2017, cu 4%, o scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 8,3%, iar creşteri s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (11,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (4,8%).

În schimb, pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 29,5%, iar creşteri au fost la lucrările de construcţii inginereşti cu 4,6% şi la clădirile nerezidenţiale cu 4,5%.

În octombrie, comparativ cu septembrie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 7%, creştere reflectată la lucrările de reparaţii capitale cu 8,2%, la lucrările de construcţii noi cu 8,1% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 3,3%.

În aceeași perioadă, pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti cu 14,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 2,5%, iar scădere s-a înregistrat la clădirile rezidenţiale cu 4,3%.

Ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, octombrie față de septembrie, cu 1,6%, scădere reflectată la lucrările de reparaţii capitale (11,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu (3,3%), iar creştere a fost la lucrările de construcţii noi (1,4%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 12,7%, creştere a fost la clădirile nerezidenţiale cu 2,1%, iar construcţiile inginereşti s-au situat la acelaşi nivel cu cel din luna precedentă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.