Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFLICT Ce le-a făcut o judecătoare din Craiova unor avocați

Baroul Dolj a sesizat Tribunalul Dolj şi Judecătoria Craiova cu privire la faptul că o judecătoare din Craiova a pus avocaţii în posturi umilitoare în timpul unei şedinţe care a avut loc în urmă cu două zile.

În sesizarea înaintată celor două instanţe şi postată, joi, pe site, conducerea Baroului Dolj susţine că judecătoarea Cătălina Bran, de la Judecătoria Craiova, a avut o atitudine ireverenţioasă faţă de mai mulţi avocaţi în cadrul şedinţei din data de 15 martie a.c., folosind un ton ridicat la adresa acestora, în solicitarea, cu aparenţă de şicanare, a legitimaţiilor de avocat, în condiţiile în care aceştia purtau statutar roba de avocat şi prezentaseră magistratului împuternicirile avocaţiale legal emise.

Citește și: FOTO Sunt gemene, împart același bărbat și fac exact aceleași lucruri: de la numărul de pași, la paharele de apă băute

"Conduita doamnei judecător a fost de natură să aducă atingere prestigiului avocaţilor prezenţi, punându-i în posturi umilitoare. Astfel, solicitarea legitimaţiei acestora a fost făcută cu motivarea că magistratul judecător nu are posibilitatea să verifice calitatea de avocat prin accesarea din sala de judecată a site-ului UNBR, motivare care a creat în şedinţa de judecată un disconfort profesional evident pentru avocaţii aflaţi în acea situaţie. Chiar dacă în parte poziţia doamnei judecător de a legitima fiecare avocat pare justificată prin prisma lipsurilor tehnice, totuşi modalitatea concretă de a legitima toţi avocaţii, inclusiv pe cei care îi cunoştea cu certitudine, precum şi tonul folosit, au condus şi la o degradare a percepţiei publice faţă de actul de justiţie, creîndu-se rumoare şi discuţii în sală", susţine Baroul Dolj în sesizarea trimisă celor două instanţe.

Baroul Dolj solicită celor două instanţe să dispună măsuri pentru ca "asemenea incidente care lezează demnitatea profesiei de avocat să nu mai aibă loc" şi susţine că "o astfel de conduită este de natură să tensioneze relaţiile dintre judecători şi avocaţi, dar şi şedinţele de judecată cu consecinţe asupra solemnităţii şi bunei administrări a justiţiei", scrie agerpres.ro.

Citește și: CULMEA NESIMȚIRII Fata femeii care l-a reclamat pe profesorul de la Tudor Vianu a intrat fără examen la liceu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.