DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Conflict de interese la Finanțe: Părinții ministrului Cîțu amenință MFP și cer mediere făcută de fiul lor/ DOCUMENT

gov.ro
Florin Cîțu

Părinții ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, au transmis la mijlocul lunii iunie o notificare ministerului condus de fiul lor, în care solicită mai multe informații și amenință cu procese civile și plângeri penale. Cei doi cer însă și o mediere cu Fondul de garantare a creditelor pentru IMM-uri, mediere care să fie realizată la Ministerul Finanțelor Publice, condus de Florin Cîțu.

O poveste începută acum 11 ani

Totul a început în 2009, când o firmă care o avea ca unic administrator pe mama lui Florin Cîțu a luat un credit de la Banca Transilvania, credit garantat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). Părinții ministrului Cîțu și-au asumat calitatea de fidejusori, astfel că ulterior, după că s-a ajuns să fie executați siliți pentru datoria firmei. Vasile și Elena Cîțu susțin însă că FNGCIMM și BT au pretins sume mai mari decât cele datorate.

Părinții ministrului încearcă să lămurească aceste aspecte, însă, dincolo de situația neplăcută a unui litigiu cu instituția condusă de fiul lor (MFP), cei doi solicită o mediere, care să aibă loc exact la Ministerul Finanțelor Publice. Care ar putea fi rezultatul unei medieri cu părinții ministrului, la sediul ministerului nu e greu de anticipat.

Părinții cer medierea fiului

„Întrucât subsemnata Cîțu Elena, înainte de a deveni fidejusor pentru contractul de credit nr. 123 din 10.09.2009, prin Actul Adițional nr. 02 din 23.12.2011, am fost unic administrator al societății Stinadesign SRL Rm. Vâlcea, vă solicit ca, odată cu răspunsul la această Notificare, să promovați o întâlnire pentru medierea pe cale amiabilă a neconcordanțelor pe care subsemnata le-a constatat în sensul că pentru aceeași sumă de 55.645,39 lei și achitată în totalitate de societatea Stinadesign Băncii Transilvania, sumă garantată și plătită de „Fond” Băncii Transilvania, am constatat că, atât Banca Transilvania, cât și Fondul de Garantare, au încasat sume care depășesc cu mult, cu foarte mult, suma plătită de „Fond” la data de 27.08.2013. Solicit ca „medierea” că se facă la Ministerul Finanțelor Publice, în a cărui subordonare directă se află „Fondul”, dar și pentru faptul că sumele plătite de „Fond” băncilor sunt subvenționate de Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice”, se arată în documentul intrat în posesia STIRIPESURSE.RO.

Documentul integral AICI! (.pdf)

La finalul notificării, Vasile și Elena Cîțu vorbesc despre o întâlnire „mediatizată” și amenință că se vor adresa Protecției Consumatorului, dar și „altor instituții abilitate, civile și penale”.

Precedentul

Interesant e că familia Cîțu nu este la prima situație de acest fel. Familiei Cîțu i-a fost retrocedat un teren de 50 de hectare de pădure lângă pârtia de schi din Voineasa. Părinții ministrului încearcă să intre în posesia terenului aflat pe muntele Puru, pădure de brad, situat la aproximativ un kilometru de Domeniul Schiabil Schi Resort Transalpina. Terenul face parte din domeniul public al statului și ar valora 12 milioane de euro.  Retrocedarea este acum subiect de proces, iar statul român ar trebui să fie apărat chiar de Ministerul condus de Cîțu, care ar trebui să se judece cu părinții ministrului. Coincidență sau nu, exact în această perioadă, ministrul a desființat Direcția Generală Juridică din Ministerul pe care îl conduce. Reorganizarea a fost însă blocată în instanță.

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.