Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflict diplomatic între Turcia şi Kosovo: 'Solicitarea e inacceptabilă'

kosovo

Solicitarea Turciei adresată autorităţilor de la Pristina de a pedepsi un jurnalist pentru comentarii ironice postate pe Facebook în legătură cu lovitura de stat eşuată din Turcia este 'inacceptabilă' şi o exagerare, potrivit unei declaraţii a Ministerului de Externe din Kosovo, relatează Reuters. 'Îi invit pe cetăţenii din Kosovo care se află în vacanţă în Turcia să se alăture armatei', a scris pe reţeaua de socializare Berat Buzhala, un jurnalist cunoscut pentru comentariile sale satirice. Comentariul lui a fost urmat cu un emoticon care indica tonul glumeţ al postării. 'Aceasta este cea mai gravă lovitură de stat de la apariţia Facebook-ului", a spus Buzhala.

Ambasada turcă la Pristina a trimis marţi o notă guvernului guvernului din Kosovo cerându-i să ia măsuri împotriva lui Buzhala, citând o lege recent adoptată în Kosovo care interzice cetăţenilor să se alăture unor conflicte armate din afara ţării. 'Fără îndoială, este o exagerare a ambasadei turce la Pristina', a declarat ministrul de externe Enver Hoxhaj într-un interviu difuzat de serviciul albanez al postului Radio Free Europe.

Hoxhaj a calificat nota drept 'inaceptabilă', precizând că în curând va avea o întrevedere cu ambasadorul turc pentru a discuta problema. Buzhala are 40.000 de persoane care îi urmăresc contul pe Facebook. Portalul său de ştiri gazetaexpress.com, care este cel mai mare din Kosovo, cu aproximativ un milion de cititori pe zi, a fost critic la adresa kosovarilor care au plecat să lupte pentru organizaţia Stat Islamic (SI) în Siria şi Irak. Turcia este un susţinător major al Kosovo, care şi-a declarat independenţa de Serbia în 2008. Companii turceşti gestionează singurul aeroport, distribuţia de electricitate şi construiesc două autostrăzi în valoarea de aproximativ două miliarde de dolari, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.