Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA crește miza perchezițiilor de la Suceava

Digi24.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

După ce purtătoarea de cuvânt a MAI, Monica Dajbog, a oferit detalii, într-o conferinţă de presă, din operaţiunea desfăşurată joi în nord-vestul ţării, procurorii DNA au emis un comunicat în care acuză instituţia condusă de Marcel Vela că nu are niciun drept să-şi asume vreun merit şi că orice informaţii transmite public de MAI pot fi cel mult "pe surse".

"Cu referire la anumite informații vehiculate în mass media, susținute și de o declarație de presă publicată pe pagina de internet a MAI, privind anchete penale desfășurate de DNA, suntem în măsură să precizăm următoarele:

- Acțiunile operative ale Direcției Naționale Anticorupție sunt organizate și conduse numai de procurorii DNA, instituție de parchet independentă față de orice altă instituție sau autoritate publică.

- Acțiunile DNA sunt desfășurate în principal de către procurori împreună cu poliția judiciară a direcției și, când este nevoie, se apelează la sprijinul unor forțe polițienești din cadrul MAI, în conformitate cu legea.

- La data de 26 noiembrie 2020, procurorii DNA – Serviciul teritorial Suceava desfășoară activități de urmărire penală într-un număr de trei dosare penale împreună cu ofițeri de poliție judiciară proprii și cu sprijinul unor ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție din cadrul MAI, delegați de procurorii DNA.

- Comunicarea oficială cu privire la dosarele DNA se face exclusiv de către DNA, după aprobarea procurorului de caz și în limitele prevăzute de normele interne și directivele UE în materie.

- În consecință, comunicarea publică a MAI cu privire la acțiunile DNA din data de 26 noiembrie 2020, nu are la bază date oficiale din ancheta penală și se bazează pe presupuse surse judiciare.

La acest moment sunt în desfășurare audieri la sediul Serviciului Teritorial Suceava al DNA, unde au fost duse probe ridicate în urma perchezițiilor domiciliare.

DNA va oferi informații oficiale cu privire la încadrarea juridică și la starea de fapt, în cursul zilei de azi, în momentul în care situația judiciară o va permite, după aprobarea procurorului de caz", se arată în comunicatul DNA.

Joi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a declarat că poliţiştii DGA, sub coordonarea procurorilor din cadrul DNA, pun în executare aproximativ 60 de mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal privind fapte de corupţie.

"Printre suspecţi sunt şi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Suceava, dar şi alte persoane fără calitate specială implicate în activitatea ilegală de obţinere a permiselor de conducere şi înmatriculare a vehiculelor", a declarat Dajbog.

Ea a subliniat că structurile MAI au participat activ la instrumentarea acestui dosar, depunând toate eforturile pentru identificarea persoanelor vinovate, astfel încât acestea să fie trase la răspundere.

"Probele administrate au evidenţiat crearea unei reţele de intermediere a obţinerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice şi a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 euro pentru un permis", a susţinut purtătorul de cuvânt al MAI.

Un alt exemplu oferit este un dosar în care procurorii DNA, împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea, efectuează percheziţii domiciliare într-o cauză referitoare la fapte de corupţie, divulgare de informaţii nedestinate publicităţii şi obţinere pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE, respectiv obţinerea de subvenţii de către mai multe persoane din judeţul Vâlcea, în perioada 2019 - 2020, în cadrul Programului Naţional Apicol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.