Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea: Arafat ar trebui să-și dea două palme. Arafat: Sper ca atacurile de acest gen să înceteze

raed arafat

Conflict între Liviu Dragnea și Raed Arafat, pe Facebook. Cei doi se acuză reciproc de ieșiri nepotrivite, după un incident de la o intervenție SMURD.

În urmă cu o săptămână, o femeie s-a aventurat în Masivul Piatra Craiului, dar a căzut într-o râpă şi s-a rănit grav. După ce a căzut de la 30 de metri, a suferit leziuni la picioare, maini, cap şi la coloana cervicală. Pilotul de pe elicopterul SMURD nu s-a încumetat să se apropie de versant pentru a lua persoana rănită, lucru reușit ulterior de pilotul unui elicopter privat. După o intervenţie de numai opt minute, în zona greu accesibilă, pilotul Constantin Apăvăloaie a reuşit să o preia pe femeie şi să o redea familiei în siguranţă.

Președintele PSD a apreciat intervenția lui Apăvăloaie, într-o postare pe Facebook. „Îl cunosc pe domnul Apăvăloaie de mulți ani și știu că aceasta nu este prima dată când a fost erou. Mă bucur foarte mult că de această dată, toată lumea a aflat cât de bun este!”, a scris Dragnea.

Vezi și: Dragnea se simte plagiat de Iohannis: 'Vă vom pune la dispoziție și programul PSD'

Doar că între timp a apărut informația că Arafat a comandat anchetarea lui Apăvăloaie, lucru remarcat de comentatorii de la postarea lui Dragnea. „Lui Arafat nu-i dați două palme?”, a întrebat un comentator. Răspunsul lui Dragnea a venit prompt: „Ar trebui să își dea singur pentru reacția pe care a avut-o.” Liderul PSD a continuat dialogul cu fanii de pe Facebook, printr-o altă remarcă la adresa lui Arafat: „Eu consider nefericită reacția domnului Arafat de după eveniment. Pentru faptul că domnul Apăvăloaie și-a riscat benevol viața ca să salveze o altă viață, dumnealui ar fi putut măcar să aprecieze, nu să înceapă o anchetă.”

După câteva ore, a venit și răspunsul lui Arafat, care afirmă că nu este vorba de nicio anchetă, iar Dragnea ar trebui să înceteze atacurile.

„Am incercat sa evit o polemica pe tema interventiei de la Piatra Craiului in pofida atacurilor nefondate la adresa SMURD si a mea personal din ultima perioada. Am fost acuzat ca am pus pe pilotul privat sub ancehta si ca l-am impiedicat sa faca ce dorea sa faca care in final este decizia sa personala. In urma postarii domului Liviu Dragnea, care se pare ca a fost si dansul indus in eroare, ma vad obligat sa clarific ca nu exista nici o ancheta impotriva domnului Apavaloaie iar echipa de control a DSU , care include si un reprezentant al Salvamont, a avut sarcina sa analizeze misiunea de la momentul primirii primului apel si pana la finalizare din punctul de vedere al fortelor de interventie aflate in coordonarea departamentului si anume dispecrizarea, reactia SMURD si cea a Salvamontului. Domnul Apavaloaie nu este in coordonarea departamentului iar Departamentul pentru Situatii de Urgenta nu il ancheteaza cu nimic, unica institutie care are dreptul de a-l verifica in privinta zborurilor fiind Autoritatea Aeronautica Civila. Sper ca atacurile de acest gen sa inceteze nefiind productive pentru activitatea noastra avand un impact negativ asupra personalului de interventie. Decizia pilotului SMURD de a abandona misiunea nu era o dovada a slabiciunii sau un esec al acestuia ci o dovada a intelepciunii si a respectarii unor regului clare in acest domeniu extrem de riscant. Totodata mentionez ca echipa care analizeaza cazul nu a contactat pe d-l Apavaloaie si nici nu l-a solicitat o intrevedere, echipa fiind la momentul actual in faza de analiza a datelor si intocmire a raportului catre DSU”, a scris Arafat pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Mălin Bot, acuzații grave la plecarea de la EvZ: Ni s-a reproșat că nu suntem uniți ca Antena 3

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.