Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflict FĂRĂ SFÂRŞIT: Palestinienii, decizie ŞOC după ce Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului

Jurnalistii.ro
steag palestina

Reprezentantul palestinian în Statele Unite a fost rechemat pentru consultări în urma deciziei preşedintelui american, Donald Trump, de a declara Ierusalimul drept capitală a Israelului, a anunţat duminică agenţia palestiniană de presă Wafa, citată de AGERPRES

Citeşte şi: Papa Francisc, mesaj EMOŢIONANT de Anul Nou: 'Anul 2017 a fost umbrit de războaie, minciuni şi nedreptăţi...'

Ministrul palestinian de externe, Riyad al-Malki, a decis ca Husam Zomlot, reprezentantul Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP) la Washington, să fie rechemat, a transmis Wafa fără mai multe detalii.

În acelaşi timp, preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a reiterat duminică seară, cu prilejul unui discurs ţinut cu ocazia împlinirii a 53 de ani de la crearea partidului său, Fatah, angajamentul pentru stabilirea uuni stat palestinian independent cu Ierusalimul de Est drept capitală. 

"Ierusalimul este capitala eternă a poporului palestinian", a declarat Mahmoud Abbas. 

El a precizat că toate soluţiile conflictului israeliano-palestinian trebuie să fie "bazate pe rezoluţiile internaţionale care susţin crearea unui stat palestinian în graniţele din 1967 cu Ierusalimul de Est drept capitală", potrivit Wafa. 

De la 6 decembrie, când preşedintele Donald Trump a anunţat că recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, 13 palestinieni au fost ucişi - 11 în urma unor violenţe, iar doi într-o lovitură aeriană israeliană în Fâşia Gaza. 

Decizia americană a provocat furia palestinienilor şi un val de critici în întreaga lume, în special la ONU. 

Palestinienii consideră Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat de Israel, drept capitala statului la care aspiră, mai scrie AFP.

Citeşte şi: Lider PNL, atac FĂRĂ PRECEDENT după scumpirile la energie: 'Guvernul transformă România într-un veritabil scaun electric...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.