Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFLICT între MAI şi SRI: Informaţii irelevante trimise prin SMS/ VIDEO

sri

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, acuză SRI că a trimis târziu informaţii care nu au ajutat cu nimic forţele de ordine în încercarea de a preveni evenimentelele violente de la protestul de miercuri seara din Bucureşti.

Potrivit ministrului, SRI a trimis între ora 19 şi ora 20, prim SMS, către un secretar de stat din MAI şi către şeful Poliţiei, informaţia că membrii unor galerii se află la protest, fără niciun alt detaliu. Aceste informaţii erau deja cunoscute de forţele de ordine, deci nu au avut un caracter inedit, a mai afirmat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a explicat că se ştia că există un meci de handbal între Steaua şi Dinamo, dar ar fi fost ilegal să se împiedice accesul suporterilor în Piaţa Victoriei, gest care ar fi putut avea consecinţe şi mai grave.

"Vreau să clarific informaţiile apărute în spaţiul public legate de schimbul de date operativ între SRI şi MAI. Eu nu am primit informări cu privire la eventuale intenţii de provocare. Aseară, între orele 19.42 şi 22.55, în mijlocul protestelor, secretarul de stat Viorel Ştefu şi şeful Poliţiei, Bogdan Despescu, au primit mesaje SMS din partea unui ofiţer din cadrul SRI în care se face referire exclusiv la posibila prezenţă la protest a anumitor persoane. În general, activişti care participă constant la activităţi de acest gen, precum şi prezenţa unor membri ai galeriilor, la modul general. Datele primite prin sms nu semnalau riscuri în privinţa tulburării ordinii publice, intenţia de a denatura caracterul manifestaţiei, respectic dacă persoanele în cauză urmau să desfăşoare acte de violenţă, şi nici dacă aveau asupra lor mijloace pe care să le utilizeze în acest scop. Informaţiile transmise erau de notorietate publică, cunoscându-se faptul că în apropierea zonei de desfăşurare a protestelor avea lor o partidă de handbal între Dinamo şi Steaua, la care participau suporteri ai celor două echipe. Informaţiile cu privire la acest eveniment fuseseră deja analizate în cadrul unei şedinţe operative care a avut loc în dimineaţa zilei de 1 februarie 2017, la ora 9, iar măsurile au fost adaptate la dinamica situaţiei. Nu au fost informaţii inedite venite din partea SRI", a declarat Carmen Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.