Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflict între România și Vatican! Un ministru al lui Cioloș e acuzat că intervine în justiție!

catedrala sf iosif

Declarația ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, potrivit căreia Papa Francisc I ar ezita să vină în România din cauza situației clădirii Cathedral Plaza, a stârnit reacția unor parlamentari care atrag atenția asupra unei posibile presiuni asupra justiției. Prin urmare, Comisia de Politică Externă a Camerei Deputaților ar dori audierea ministrului, pentru a stabili dacă afirmația sa reflectă un mesaj oficial al Vaticanului sau e doar opinia sa personală.

Deși ministrul a revenit asupra declarației, precizând pe site-ul Ministerului Culturii că aceasta nu a fost făcută în cadrul întâlnirii de la Vatican, nu este nici acum clar dacă aceasta este într-adevăr opinia Suveranului Pontif  sau doar o declarație hazardată a ministrului.

Vlad Alexandrescu a făcut declarația ziarului Metropolis, care l-a intrebat  dacă Vaticanul doreşte să fie mai prezent la București.Ministrul Alexandrescu a răspuns:

”Vaticanul e interesat să fie mai prezent la Bucureşti. Nu vă ascund: “Cathedral Plaza”, pe care Vaticanul o numeşte un monument al corupţiei, este un mare obstacol în venirea Papei Francisc la Bucureşti. Există o decizie a Înaltei Curţi de a demola acest “monument al corupţiei”. Nu s-a întâmplat pentru că această demolare a fost stopată de primarul general al Capitalei, Oprescu, de fostul primar Oprescu. Cred că ar trebui reluat acest proces, de fapt această procedură, fiindcă există o hotărâre a Justiţiei, care nu a fost pusă în aplicare. Iar această hotărâre este fundamentată pe documente: actele nu erau în regulă pentru a se permite ridicarea acestui mall”, a spus Alexandrescu,care mai apoi,și-a corectat afirmațiile.

Declarația șefului de la Cultură a provocat consternare în rândul mai multor organizații creștine dar și în rândul unor parlamentari care vor să știe dacă Suveranul Pontif a făcut aceste declarații.

Mai mult, surse politice declară pentru stiripesurse.ro că îl vor interpela pe Alexandrescu despre acest subiect, mai ales că Ministerul Culturii este parte în procesul dintre ARCB și investitorul de la ”Cathedral Plaza”, în care se cere demolarea construcției de lângă Biserica Sfântul Iosif din Capitală.

”Este inadmisibil ca un membru al Guvernului să îi pună în gură vorbe Papei Francisc. Acest om periclitează relațiile foarte bune dintre România și Sfântul Scaun. În acest context este foarte posibil ca Sfântul Părinte să nu mai vină în România în 2018 așa cum chiar acesta a afirmat! Îl vom convoca la Comisia de politică externă pentru a da explicații despre acest caz”, ne-au spus surse din comisia de politică externă a Camerei Deputaților.

Mai mult, parlamentarii susțin că este inadmisibil ca un ministru să facă, chiar și declarativ, presiuni asupra justiției pentru a favoriza o anumită parte implicată în proces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.