Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFLICT MAJOR pe piața vaccinurilor! AstraZeneca s-a supărat: A renunțat la cota de 1 miliard de dolari pe care o deținea la Moderna

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccin astrazeneca

AstraZeneca renunţă la participaţia de 1 miliard de dolari pe care o deţine în cadrul Moderna. Grupul american poate folosi banii pentru a încheia o achiziţie de 39 miliarde de dolari.

Grupul anglo-suedez AstraZeneca a vândut o participaţie de 7,7% din cadrul Moderna pentru o sumă estimată la un miliard de dolari, raportează Times, citat de Ziarul Financiar.

Citește și: AUR, intervenție de ultimă oră în privința pașaportului de vaccinare european! Solicitare către autoritățile Statului Român

Anunţul vine după ce gigantul farmaceutic Johnson & Johnson a primit aprobare de utilizare din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Vaccinul în doză unică a devenit astfel a treia componentă a luptei împotriva coronavirusului din Statele Unite, care numără peste 525.000 de deceze cauzate de COVID-19.

Citește și: Emil Constantinescu o spulberă pe Clotilde Armand: Nu știe ce vorbește!

Vaccinul dezvoltat de Moderna a primit undă verde în SUA încă din luna decembrie, vânzările globale urmând să ajungă la 18,4 miliarde de dolari până la finalul anului, a declarat recent compania.

Participaţia de 7,7% a transformat AstraZeneca în al doilea cel mai mare investitor al firmei Moderna din 2020. Grupul a anunţat că ar putea folosi banii pentru a-şi îmbunătăţi divizia de medicamente şi pentru a completa achiziţia de 39 mld. dolari a Alexion Pharmaceuticals.

Citește și: Medicul Emilian Imbri trage un puternic semnal de alarmă: ‘Numărul persoanelor care vin spre spital, de vreo două săptămâni a crescut. Acum două săptămâni de exemplu, aveam 200 de locuri libere în spital, astăzi avem 82’

Spre deosebire de serul Moderna, AstraZeneca – care a lucrat în parteneriat cu Universitatea Oxford – s-a angajat să facă disponibile vaccinurile pe principii non-profit. Totuşi, dozele produse de anglo-suedezi nu au fost aprobate până acum în Statele Unite.

Săptămâna trecută, AstraZeneca a informat Uniunea Europeană că va livra sub jumătate din vaccinurile promise pentru T2/2021. Firma ar putea livra 130 de milioane de doze până la sfârşitul lunii iunie, după ce promisese 300 de milioane de vaccinuri la începutul acordului cu UE.

Citește și: Ludovic Orban: ‘În cursul acestei săptămâni, cel târziu începutul săptămânii viitoare se pot finaliza toate procedurile de numire a prefecților și subprefecților’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.