Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFLICT româno-bulgar: Pe cine acuză vecinii de la sud de 'RĂZBOI de propagandă'

romania bulgaria

Relatările privind o prezumtivă propunere de creare a unei flote navale comune a Bulgariei cu România şi Turcia pentru a contracara o ameninţare percepută din partea Rusiei în Marea Neagră au fost 'un război de propagandă cu elemente de tactică de război hibrid', a declarat vineri ministrul bulgar al apărării, Nikolai Nencev, la postul de televiziune Nova TV, conform portalului de ştiri novinite.com.

Potrivit ministrului bulgar, România a propus numai exerciţii şi training comune în scopul întăririi capacităţilor de apărare.

Citește și: VIDEO Cea mai tâmpită nuntă din lume: Peste 5.000 de oameni au participat, dar rămâi interzis când afli cine au fost mirii

Bulgariei nu i s-a făcut nicio propunere de înfiinţare a unei forţe navale comune în Marea Neagră împreună cu România şi Turcia, a adăugat Nikolai Nencev, precizând că nici Ucrainei, stat din afara Alianţei Nord-Atlantice, nu i s-a oferit o participare.

Conform presei bulgare de joi, preşedintele român Klaus Iohannis ar fi propus Bulgariei crearea unei flote navale comune vizând contracararea influenţei Rusiei în regiunea Mării Negre. Într-un briefing de presă convocat de urgenţă în aceeaşi zi, premierul bulgar Boiko Borisov a declarat că atât el, cât şi preşedintele Rosen Plevneliev se opun ideii unei flote comune cu România şi Turcia în Marea Neagră, notează portalul menţionat.

Citește și: IMAGINI INCREDIBIL de ȘOCANTE: Femei filmate în timp ce-și fac nevoile în magazin

'Am cerut să includem experţi NATO chiar de la început, în cazul în care ar fi discutată o propunere [pentru exerciţii şi training comune]', a afirmat ministrul Nencev, la Nova TV.

În eventualitatea unor noi iniţiative de apărare în Marea Neagră, ele ar trebui implementate sub umbrela NATO, mai degrabă decât în cadrul unui efort regional, a subliniat Nencev.

Citește și: Doar 3 persoane din lume au acest pașaport: Cine îl emite și de ce e rar

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.