Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflict sângeros între talibani și forțele de securitate: 'Ambele tabere au suferit pierderi mari'

talibani

Talibanii au cucerit în noaptea de marţi spre miercuri oraşul Faizabad, în extremitatea nord-estică a Afganistanului, fiind a noua capitală de provincie unde au preluat controlul în mai puţin de o săptămână, a afirmat miercuri un deputat local, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Noaptea trecută, forţele de securitate care luptă cu talibanii de câteva zile au fost supuse unei mari presiuni. Acestea au părăsit Faizabad şi s-au retras (în districtele din apropiere). Talibanii au preluat acum oraşul. Ambele tabere au suferit pierderi mari'', a declarat pentru AFP Zabihullah Attiq, deputat din provincia Badakhshan, a cărei capitală este Faizabad.

Profitând de retragerea trupelor internaţionale demarată la începutul lunii mai, talibanii au obţinut câştiguri teritoriale importante, iar în prezent ocupă capitale de provincie una după alta.

În pofida avansării alarmante a talibanilor, SUA îşi menţin planul de retragere, care ar urma să se încheie la 31 august, la fel şi Germania, potrivit dpa.

Din 1996 până la intervenţia condusă de SUA în 2001, talibanii au controlat zone vaste din Afganistan, aminteşte agenţia de presă citată.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.