Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CONFLICT - Secretarul general al ONU cere încetarea imediată a luptelor din Nagorno-Karabah

Euronews
Armenia Azerbaidjan Nagorno Karabah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a îndemnat duminică Azerbaidjanul şi forţele separatiste din Nagorno-Karabah sprijinite de Armenia "să înceteze imediat luptele" în regiunea disputată, scenă a celor mai sângeroase confruntări din 2016, notează AFP.

Antonio Guterres "a lansat un apel ferm părţilor implicate să înceteze imediat luptele, să angajeze o dezescaladare a tensiunilor şi să revină fără întârziere la negocieri semnificative", potrivit unui comunicat al purtătorului său de cuvânt, Stephane Dujarric.

El a precizat că Antonio Guterres intenţionează să discute la telefon cu preşedintele azer, Ilham Aliyev, şi cu premierul armean, Nikol Pashinyan.

"Secretarul general al ONU este extrem de preocupat de recenta reîncepere a ostilităţilor" şi "condamnă recurgerea la forţă", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Antonio Guterres şi-a manifestat sprijinul pentru Grupul de la Minsk, o mediere condusă de Franţa, Rusia şi Statele Unite, îndemnând beligeranţii "să lucreze îndeaproape" cu aceste ţări "pentru o reluare urgentă a dialogului fără condiţii prealabile".

Armenia şi Azerbaidjanul se aflau în pragul războiului duminică după noi lupte care au făcut cel puţin 23 de morţi şi peste o sută de răniţi între forţele azere şi regiunea separatistă Nagorno-Karabah, sprijinită de Erevan

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.