Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul care ar putea izola și mai mult Rusia: Israelul cere măsuri 'politice' împotriva Moscovei

rusia israel

Premierul israelian Yair Lapid a cerut Ministerului de Externe al țării să pregătească o serie de "măsuri politice" împotriva Rusiei în cazul lichidării reprezentanței în Rusia a agenției evreiești Sokhnut, a informat luni Israel Hayome, relatează presa rusă.

Lapid, care este și șeful ministerului de Externe, intenționează să decidă asupra unor posibile măsuri în zilele următoare, notează ziarul.

Fostul ambasador israelian la Moscova Zvi Magen a declarat pentru Israel Hayom că autoritățile israeliene au o serie de opțiuni pentru a pune presiune pe partea rusă, inclusiv aderarea la sancțiunile occidentale.

Anterior, s-a raportat că Curtea Basmanny din Moscova, la sfârșitul lunii iulie, va lua în considerare apelul Departamentului de la Moscova al Ministerului Justiției al Federației Ruse de a lichida reprezentanța din Federația Rusă "Sokhnut", care se ocupă cu repatrierea în Israel.

"Instanța a primit o cerere administrativă din partea departamentului principal al Ministerului Justiției al Federației Ruse de la Moscova privind lichidarea și excluderea din Registrul unificat de stat al persoanelor juridice a organizației autonome non-profit "Sprijin pentru relațiile cu diaspora evreiască" Agenția Evreiască "Sokhnut". Audierea în acest proces este programată de judecător pentru 28 iulie", a declarat purtătoarea de cuvânt a instanței, Ekaterina Buravtsova, pentru Interfax.

Răspunzând la întrebarea agenției, instanța a explicat că afirmațiile Ministerului Justiției sunt legate de încălcarea de către organizație a legislației ruse în punerea în aplicare a activităților sale.

În ajunul prim-ministrului Israelului a declarat că închiderea agenției evreiești "Sokhnut" din Rusia riscă un impact grav asupra relațiilor ruso-israeliene și că este necesar să se facă tot posibilul pentru a rezolva această problemă prin dialog.

Biroul premierului a declarat că a avut o întâlnire duminică dimineață pe această temă. "Premierul a spus că relațiile cu Rusia sunt importante pentru Israel. Faptul că o mare diasporă evreiască trăiește în Rusia este, de asemenea, important. Aceste puncte sunt discutate în cadrul tuturor contactelor diplomatice la nivel înalt cu Moscova", a declarat cancelaria într-un comunicat.

"Închiderea birourilor Agenției Evreiești ar fi un eveniment grav care ar afecta relațiile", se arată în comunicat.

Lapid a cerut delegației interdepartamentale "să fie pregătită să meargă la Moscova pentru negocieri imediat ce Rusia își dă acordul".

"Delegația ar trebui să folosească toate oportunitățile de dialog. De asemenea, este necesar să discutăm problema la un nivel diplomatic înalt", se arată în raport.

Potrivit lui Israel Hayom, delegația interdepartamentală era pregătită să plece în Rusia sâmbăta trecută, dar a amânat călătoria pentru că nu a primit acordul Moscovei.

Organizația internațională "Agenția Evreiască pentru Israel "Sohnut", care este implicată în asigurarea relațiilor dintre evreii din întreaga lume, precum și a problemelor de repatriere, a fost înființată în 1929. Reprezentanțele sokhnut funcționează în Federația Rusă din 1989.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.