Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul din Orientul Mijlociu naşte pasiuni nebănuite: Dan Negru şi Adelin Petrişor, contre pe Facebook pe tema corespondenţilor de război

dan negru adelin petrisor

Dan Negru, una dintre vedetele Antenei 1, unde prezintă show-uri de divertisment, şi Adelin Petrişor, jurnalist TVR şi corespondent în mai multe zone de conflict, au o dispută online cu privire la prezenţa corespondenţilor români în Orientul Mijlociu.

Dan Negru s-a plâns joi pe platforma de socializare Facebook în legătura cu absenţa presei române din Orient.

„Sunt zeci de jurnalişti de front freelanceri care transmit în direct din Orientul Mijlociu zilele astea. Pe lângă toate marile televizuni care au angajaţi corespondenţi de război aflaţi in zonă. Aşa sunt ştirile la ei. Cu informaţii de acolo transmise in direct de corespondenţii de război. Noi avem ăle mai multe televiziuni, dar facem play-back jurnalistic. La noi corespondenţii de război au fost detaşaţi la Caracal, la butoiul lui Dincă”.

Realizatorul de emisiuni de divertisment de la Antena 1 a continuat: „Aflu că până şi MAPN organizează cursuri pentru corespondenţii de război. Iaca, razboiul e la uşă, în Orient zboară rachete şi cad avioane. Unde-s corespondenţii de război?”.

Un mesaj asemănător a publicat Negru şi în urmă cu doi ani, legat de conflictul din Siria.

După câteva ore, jurnalistul Adelin Petrişor a publicat o replică pe contul propriu: „Un domn de pe Facebook îmi atrage atenţia că Dan Negru se întreabă din nou retoric unde sunt corespondenţii români de război, cum de nu-s în Orientul Mijlociu. Am impresia că ori sunt în 'Ziua Cârtiţei', ori Dan vrea doar puţină dispută şi deci şi nişte trafic...”

„Dan, îţi mai spun încă o dată, din nefericire, în acest moment, publicul consumator de TV se uită la Revelioanele tale şi nu la ştirile externe”, a continuat Petrişor. „În aceste condiţii, niciun şef nu e nebun să 'arunce' zeci de mii de euro pe deplasările noastre, aşa cum se întâmpla prin anii 2000. Deci, postarea ta de iubitor de «hard news» indignat mi se pare deopotrivă ipocrită şi cinică...”.

El a folosit şi hashtag-ul #unaFilmamAltaPropovaduimPeFacebook.

Petrişor a adăugat: „ Doar eu ştiu cât m-am chinuit să merg anul trecut în Afganistan, să filmez foşti luptători ISIS prin Kosovo: discuţii legate de buget, găsire de sponsori etc. Niciodată nu m-am plâns însă, ci m-am încăpăţânat să caut soluţii şi să merg mai departe. Am o vagă impresie că ţie nu-ţi e la fel de greu să faci rost de bugete pentru a distra cu diverse chestii uşurele mesenii la 'trecere dintre ani'. În aceste condiţii, cred că mai corect ar fi fost să taci şi nu să pui sare pe rănile noastre”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.