Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul din Ucraina e în aer: Franța recunoaște că nu are alte soluții

ucraina mukacevo

Ministrul de externe francez Jean-Marc Ayrault a avertizat miercuri Ucraina că nu există un 'plan B' pentru a pune capăt conflictului armat din estul acestei ţări, informează AFP. ''Nu există nicio alternativă, nu există niciun plan B. Acordurile de la Minsk trebuie să fie puse în practică'', a declarat şeful diplomaţiei franceze într-o conferinţă de presă comună, la Kiev, cu omologul său german Frank-Walter Steinmeier.

Ayrault şi-a exprimat speranţa că săptămâna viitoare se va încheia un acord cu privire la începerea dezangajării militare din trei zone-pilot. El a insistat pe necesitatea organizării de alegeri locale în estul Ucrainei, unde conflictul între forţele proguvernamentale şi separatiştii proruşi s-a soldat cu peste 9.500 de morţi de la declanşarea sa, în aprilie 2014. ''O altă condiţie este prezentarea proiectului de lege ucrainean privind alegerile locale şi statutul regiunii Donbas'', a indicat şeful diplomaţiei franceze. Acordurile de pace semnate la Minsk, în februarie anul trecut, prevăd o serie de măsuri politice şi economice pentru a se pune capăt conflictului din estul Ucrainei. Ansamblul măsurilor, în special organizarea de alegeri în regiunile separatiste, nu a fost totuşi pus în practică, iar ucrainenii şi ruşii se acuză reciproc pentru această situaţie.

Ucraina ar urma să-şi modifice constituţia pentru a oferi mai multă autonomie regiunilor rebele şi a organiza aceste alegeri locale. Măsurile respective provoacă însă dezbateri aprinse la Kiev, unde ele sunt considerate un mijloc de legalizare de facto a separatismului şi de destabilizare a întregii ţări, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.