Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul dintre asiguratori și service-uri continuă

polita rca

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România precizează într-un comunicat că este „de preferat” procedura de constatare a daunelor în cazul polițelor RCA să fie efectuată la sediul asiguratorului, „ca și până acum”.

„Din punctul de vedere al industriei de asigurări, soluția optima este ca păgubitul și asigurătorul să stabilească împreună locul de efectuare a constatării, pentru a asigura acestui proces o bună operativitate și reducerea timpului de constatare. Pentru o administrare eficientă a costurilor, care să nu pună presiune pe primele de asigurare, dar și pentru o gestionare ușoară a resurselor implicate este de preferat ca procedura de constatare a daunelor să fie efectuată la sediul asigurătorului, ca și până acum”, se arată în comunicat.

Declarația vine după ce Asociația Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) a sugerat clienților că, dacă „asiguratorul RCA nu efectuează constatarea daunelor în termenul legal de 5 zile lucrătoare de la notificare, păgubitul RCA poate să procedeze la repararea autovehiculului avariat înainte de efectuarea constatării daunei”.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.