Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul dintre Rusia și Occident trece și în zona mass-media - Putin ia la țintă presa germană

rusia kremlin

Rusia va lua măsuri împotriva Germaniei pentru că a interzis serviciul în limba germană al radiodifuzorului rus RT, iar răspunsul va afecta mass-media germană acreditată în Rusia şi ”intermediarii” internetului, a anunţat miercuri Ministerul rus de Externe, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Autoritatea de supraveghere a mass-media din Germania MABB şi Comisia pentru Licenţiere şi Supraveghere (ZAK) a instituţiilor media au declarat miercuri că RT DE are nevoie de o licenţă care să fie conformă cu Tratatul Media de Stat al Germaniei şi nu o poate înlocui cu o altă licenţă.

”Această mişcare nu ne lasă altă opţiune decât să luăm măsuri de retorsiune împotriva presei germane acreditate în Rusia, precum şi împotriva intermediarilor de internet care au şters în mod voluntar şi fără temei conturile postului de televiziune de pe platformele lor”, a declarat Ministerul rus de Externe.

RT a afirmat că va merge în instanţă pentru a contesta decizia germană.

În decembrie, YouTube a eliminat RT DE, declarând că a încălcat standardele comunităţii, iar organul de supraveghere al mass-media MABB pentru Berlin şi statul Brandenburg a decis că RT DE nu era eligibil să emită în Germania, din motive de licenţiere.

Interdicţia a determinat Eutelsat să elimine RT Deutsch de pe lista canalelor difuzate prin sateliţi, deşi radiodifuzorul a continuat să transmită conţinut pe site-ul său.

RT DE, care a avut termen până la sfârşitul anului 2021 să răspundă procedurilor, a afirmat pe site-ul său că deţine o licenţă sârbă care îi permitea să emită în Germania în temeiul unei convenţii europene privind televiziunea transfrontalieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.