Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul german cu impact în toată Europa: Landul Bavaria cere UE să blocheze planurile Berlinului de legalizare a canabisului

canabis

Landul german Bavaria l-a trimis pe ministrul său al sănătăţii miercuri la Comisia Europeană pentru a încerca să convingă Bruxellesul să se opună planurilor guvernului federal de la Berlin de a legaliza canabisul, transmite dpa, potrivit Agerpres.

'Legalizarea propusă a canabisului de către guvernul federal nu doar că este periculoasă pentru sănătate, dar sunt convins şi că încalcă legislaţia europeană', a declarat ministrul sănătăţii al Bavariei, Klaus Holetschek, după întâlnirea avută miercuri la Bruxelles cu directorul general Monique Pariat.

Planul de legalizare a canabisului a fost prezentat de ministrul federal al sănătăţii, Karl Lauterbach, la sfârşitul lunii octombrie. Lauterbach a anunţat ulterior că va solicita mai întâi Comisiei Europene să verifice dacă măsura este compatibilă cu legislaţia europeană.

Opinia lui Holetschek este că atât Convenţia de implementare a Schengen din 1990, cât şi Decizia cadru a UE din 2004 privind combatarea traficului ilegal de droguri obligă Germania şi celelalte state membre ale UE să incrimineze producerea, vânzarea şi distribuirea de substanţe narcotice precum canabisul.

'Numai comercializarea strict supervizată pentru uz medical sau scopuri ştiinţifice este exceptată', a afirmat ministrul bavarez.

'Legalizarea comerţului cu canabis pentru scopuri recreative doar pe o bază individuală naţională nu este, aşadar, posibilă, chiar dacă ar fi strict reglementată de stat', a adăugat Holetschek.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.