Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul India - Pakistan: premierul indian face apel la unitate națională. 'India va creşte, se va bate și va câştiga unită'

The Indian Express
modi premier india

Premierul indian Narendra Modi a făcut apel joi la unitate naţională din partea concetăţenilor săi, cerându-le ''să facă zid'' împotriva ''inamicului'', apel lansat la o zi după confruntările dintre armata indiană şi cea pakistaneză în regiunea disputată Kashmir, relatează AFP, informează Agerpres.

Citește și: Accidentul feroviar din Egipt soldat cu 20 de morți: mecanicul de tren își recunoaște vina și cere iertare rudelor victimelor

''Prieteni, când inamicul încearcă să destabilizeze India şi să comită un atac terorist, unul dintre scopurile lor este ca ritmul şi progresul ţării noastre să se oprească'', a declarat liderul naţionalist hindus într-o videoconferinţă cu militanţi ai partidului său din întreaga ţară. ''Faţă de scopul lor, fiecare indian ar trebui să facă zid, să fie tare ca piatra'', a spus Modi, fără să numească în mod precis ''inamicul''.

''India va trăi unită. India va munci unită. India va creşte unită. India se va bate unită. India va câştiga unită'', a declarat şeful guvernului care promovează o imagine de ''om forte'' şi care va candida pentru un al doilea mandat în primăvară.

India şi Pakistanul trec printr-o criză acută din cauza escaladării tensiunilor de trei zile în legătură cu regiunea Kashmir, zonă himalayană pe care o revendică de decenii cei doi mari rivali din Asia de Sud.

Marţi, India a anunţat că a efectuat ''o lovitură preventivă'' în Pakistan împotriva unei tabere de antrenament a unei grupări islamiste care a revendicat un atentat-sinucigaş soldat cu moartea a cel puţin 40 de paramilitari în Kashmirul indian pe 14 februarie.

Ca răspuns, avioane de vânătoare pakistaneze au traversat miercuri frontiera de facto în Kashmirul indian şi au întreprins lovituri aeriene în teren deschis.

În luptele care au urmat, Pakistanul a afirmat că a doborât două avioane indiene, dintre care unul ar fi căzut în Kashmirul indian şi celălalt în Kashmirul pakistanez, şi că a capturat un pilot indian.

La rândul său, India a declarat că a pierdut un avion şi a doborât un avion pakistanez, ceea ce Islamabadul a dezminţit.

Din cauza situaţiei volatile, Pakistanul şi-a închis spaţiul aerian, provocând o multitudine de devieri sau anulări ale zborurilor comerciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.