Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul PSD - PNL BUBUIE pe final de an: Aeroportul din Iași, mărul discordiei

https://www.buzzfeed.com
Bombă fire

Deputatul liberal Marius Bodea acuză conducerea Aeroportului din Iaşi că nu a aplanat litigiul financiar cu operatorul aerian Blue Air şi că tratează cu superficialitate colaborarea cu o companie aeriană care asigură 40 la sută din traficul de pasageri.

Marius Bodea, fost director al aeroportului ieşean, susţine, într-un comunicat de presă, că imediat după modernizarea pistei au fost construite parteneriate solide cu operatorii aerieni, dar că actuala conducere a aeroportului dă dovadă de lipsă de respect, aducând aerogara "pe marginea prăpastiei", conform News.ro.

Citește și: Avocata lui Cristian Cioacă ia Poliția la PALME, după accidentul lui Chițoiu: Numai aceste fapte îi obligau să investigheze persoana

"Cu tact şi diplomaţie, orice director de aeroport ar fi putut aplana un litigiu financiar cu un operator. La Iaşi în schimb, directorul aeroportului face orice să îşi ascundă incompetenţa.(...) Concurenţa acerbă în aviaţie determină aeroporturile să lupte între ele pentru a câştiga un contract cu o companie aeriană. La Iaşi, în ultimii ani, contractele cu partenerii de încredere, care au înţeles nevoia de dezvoltare a unei regiuni, sunt tratate cu superficialitate de conducerea PSD, iar cei care pierd sunt locuitorii Moldovei", afirmă liberalul Marius Bodea.

Totodată, Bodea susţine că "pesediştii care conduc azi aeroportul nu au plătit drepturile cuvenite companiei Blue Air în 2018, pentru că interesul lor a fost să umfle fictiv profitul aerogării, pentru a putea încasa astfel prime de performanţă".

"Timp de trei ani conducerea PSD nu a bifat nicio investiţie notabilă la aeroport, nu a adus nicio companie nouă, nu a deschis nicio rută permanentă. Pentru câteva mii de euro în buzunarul propriu, directorul aeroportului, susţinut de şeful PSD Iaşi Maricel Popa, a preferat să rupă relaţia cu compania Blue Air, ce asigură 40 la sută din traficul pe Iaşi", a adăugat Marius Bodea.

În 14 noiembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, afirma că va face toate eforturile ca Blue Air să opereze în continuare pe aeroportul Iaşi, după ce compania aeriană a ameninţat că îşi va reloca activitatea, din cauza unor neînţelegeri cu conducerea aerogării.

Şeful CJ, Maricel Popa, a explicat că Blue Air are datorii către aeroportul ieşean de un milion de euro şi că operatorul n-a mai plătit nimic din luna iunie, dar că sunt discuţii privind o posibilă reeşalonare a sumei restante.

Ziarul de Iaşi a relatat luna trecută că Blue Air ia în calcul posibilitatea relocării activităţii de pe Aeroportul Iaşi. Totodată, compania aeriană a precizat că îşi asumă consecinţele unei asemenea decizii, respectiv costuri de relocare, dar şi compensaţii pentru pasageri.

Blue Air ar fi cerut aeroportului din Iaşi să reanalizeze decizia de a nu-i mai acorda reduceri comerciale conform contractului încheiat între cele două părţi în 2015.

Potrivit Ziarului de Iaşi, Blue Air a încasat acest discount anul trecut, pentru 2017, dar şefii Aeroportului au refuzat plata celui pentru anul 2018. Conducerea aeroportului ieşean invocă o prevedere la contract, prin care operatorul de zbor este obligat să încheie anul fără datorii către regie ca să poată cere ulterior acest discount.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.