Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul s-ar putea reaprinde în Caucaz! Secretarul de stat Blinken face un anunț înfiorător despre război

Time.com
Nagorno-Karabah-armenia-azerbaidjan

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a avertizat săptămâna trecută un mic grup de congresmeni că Azerbaidjan ar putea invada în curând Armenia. Două persoane au confirmat că a avut loc un briefing cu privire la acest subiect, dar nu au oferit detalii.

Apelul indică îngrijorarea profundă a administrației cu privire la operațiunile Azerbaidjanului posibilitatea extinderii conflictului legat de o regiune separatistă din vestul țării, relatează Politico, citat de Adevărul.ro.

Președintele azer Ilham Aliev a cerut anterior Armeniei să deschidă un „coridor” de-a lungul graniței sale sudice, care ar conecta Azerbaidjanul continental cu regiunea Nahicevan, care se învecinează cu Turcia și Iranul. Aliev a amenințat că va rezolva problema „prin recurgerea la forță”.

Congresmenii americani au insistat, în cadrul unei discuţii purtate la 3 octombrie, ca Departamentul de Stat al SUA să ia eventuale măsuri împotriva lui Aliev, ca răspuns la intervenţia militară efectuată de Azerbaidjan în regiunea Nagorno-Karabah, în luna septembrie a acestui an.

Blinken a răspuns că Departamentul de Stat caută căi pentru a trage Azerbaidjanul la răspundere și nu intenționează să reînnoiască o derogare de lungă durată care să permită SUA oferirea de asistență militară pentru Baku. El a adăugat că există posibilitatea ca Azerbaidjanul să invadeze sudul Armeniei în săptămânile următoare.

Totuși, Blinken și-a exprimat încrederea în negocierile diplomatice care au loc între Armenia și Azerbaidjan, în discuția pe care a avut cu mai mulți parlamentari deomocrați, printre care Nancy Pellosi și Anna Eshoo din California și Frank Pallone din New Jersey.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.