Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conform grupării palestiniene Fatah, Iranul încearcă să răspândească haosul în Cisiordania

westbank ciseiordania

Principala fracțiune palestiniană din Cisiordania ocupată a acuzat, miercuri, Iranul că încearcă să răspândească haosul pe teritoriul acesteia, adăugând se va opune operațiunilor din exterior care nu au nimic de-a face cu cauza palestiniană.

Fatah, mișcarea care controlează Autoritatea Palestiniană, a transmis că nu va permite "exploatarea cauzei noastre sacre și a sângelui poporului nostru", adăugând că va acționa împotriva oricăror interferențe din exterior care ar viza afectarea forțelor de securitate sau a instituțiilor naționale.

Autorităţile din Israel acuză de mult Iranul că ajută grupurile armate palestiniene, inclusiv pe Hamas, gruparea islamistă din Gaza care a organizat atacul din 7 octombrie asupra Israelului și care şi-a consolidat poziţia în Cisiordania în ultimii ani.

Luna trecută, armata israeliană anunţa că forțele de securitate au anihilat o operaţiune de introducere ilegală în Cisiordania a unor arme avansate, între care şi mine antitanc.

În trecut, autorităţile de la Teheran nu au negat că sprijină grupurile armate, afirmând că orice sprijin pe care îl oferă este la cererea palestinienilor.

Comunicatul Fatah a venit în condiţiile în care Autoritatea Palestiniană a cerut Consiliului de Securitate al ONU să voteze luna aceasta aprobarea statutului său de membră cu drepturi depline a ONU, o decizie care ar contribui la sporirea presiunii globale pentru ca Israelul să accepte soluţia "două state".

Ocupată de Israel după războiul din Orientul Mijlociu din 1967, Cisiordania a fost în centrul deceniilor de conflict cu palestinienii, ce doresc ca zona să fie parte a unui viitor stat independent care să includă și Gaza și să aibă Ierusalimul de Est drept capitală.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.