Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntare de FOC între Eugen Teodorovici, Mugur Isărescu și Adrian Vasilescu - S-a lăsat cu CONTRE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eugen Teodorovici

A fost confruntare explozivă între ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici, guvernatorul Băncii Naționale a României și consilierul acestuia, Adrian Vasilescu, la o dezbatere organizată de o publicație de profil economic.

Citește și: Sorin Ovidiu Vîntu, atac EXPLOZIV la adresa Laurei Codruța Kovesi: 'Această individă a executat, fără crâcnire, toate comenzile pe care le-a primit'

“Ce diferenţe sunt între BCE şi BNR? Rezervele minime obligatorii, scumpesc creditul? Nu este o condiție restrictivă a BNR? E politica BNR conservatoare? Poate fi mai laxă”, l/a ]ntrebat Eugen Teodorovici direct pe Adrian Vasilescu, alăuri de care participa la o conferinţă pe tema OUG 114 bis.

Consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a încercat să răspundă că în primul rând BCE emite euro, iar BNR leul, şi că rezervele băncii româneşti se fac în euro, însă a fost întrerupt de întrebările ministrului Finanţelor şi a revenit cu o altă abordare. În spiritul scopului OUG 114 bis, care urmăreşte, cel puţin la nivel declarativ, reducerea diferenţei dintre dobânzile la depozite şi cele la credite, Vasilescu a răspuns că BNR a dat semnalul pentru încurajarea creşterii dobânzilor la depozite.

“Am auzit la un parlamentar că creditul în România este de 4 ori mai scump decât în UE. E fals. Diferenţa acum dintre dobânda pasivă şi dobânda activă este de la 3 la 4, de două ori. Atât”, a comentat Vasilescu, potrivit Economica.net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.