Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntare directă FSB-SBU: Rușii susțin că au prevenit 'atacuri teroriste' ucrainene în Crimeea și Herson

sputnik
FSB, arest

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, continuatorul KGB) a raportat că a prevenit „o serie de acte teroriste împotriva autorităților din regiunea Herson și a membrilor guvernului din Crimeea”.

„În cursul unui joc operativ, a fost dejucată o tentativă a Serviciului de Securitate al Ucrainei de a efectua o serie de acte de sabotaj și terorism împotriva unor funcționari ai administrației militare și civile din regiunea Herson a Ucrainei și a unor membri ai guvernului Republicii Crimeea. Agenții de contrainformații ruși au identificat un ofițer SBU care a condus activitățile surselor naționaliste recrutate de el”, a declarat Serviciul Central de Informații FSB.

FSB a adăugat că au fost obținute informații despre operațiunea desfășurată de serviciul de informații străine, au fost identificați și reținuți autorii și complicii acestora, au fost confiscate mijloacele de comitere a infracțiunilor și au fost identificate canalele de comunicare și metodele de finanțare.

Un joc operațional este un sistem de măsuri de contraspionaj în cadrul căruia acțiunile unui adversar sunt controlate și nu numai că nu reușesc să atingă ținta, dar sunt și direcționate într-o direcție benefică pentru agențiile de securitate ale statului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.