Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntare la Guvern: Viorica Dăncilă, faţă în faţă cu Ion Caramitru şi alţi directori din Cultură

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ion Caramitru

Prim-ministrul Viorica Dăncilă îi va primi marţi la Palatul Victoria pe managerii Teatrului Naţional Bucureşti, Filarmonicii „George Enescu”, Teatrului de Operetă şi Muzeului Naţional de Artă Contemporană pentru a discuta despre situaţia bugetelor instituţiilor de cultură.

Într-un comunicat remis News.ro de Teatrul Naţional Bucureşti se arată: „În urma unei solicitări scrise, trimisă zilele trecute Guvernului României, o delegaţie de directori din instituţii aflate în subordinea Ministerului Culturii va fi primită în cursul zilei de marţi la Palatul Victoria de premierul Viorica Dăncilă”.

Din delegaţie vor face parte: Ion Caramitru - manager general al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, Andrei Dimitriu - director general al Filarmonicii „George Enescu”, Bianca Ionescu - manager al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” şi Călin Dan - manager general al Muzeului Naţional de Artă Contemporană.

Această întâlnire are loc în urma apelului lansat de mai multe instituţii de cultură din România, în urma reducerii bugetelor, fapt ce a dus la blocarea parţială a activităţii acestora, dar şi la concedierea unor colaboratori. În cazul Teatrului Naţional din Bucureşti, bugetul a fost scăzut cu 2 milioane de lei la capitolul „Bunuri si servicii”, suma capitolului bugetar „Venituri proprii” fiind mărită cu aproximativ 1 milion de lei.

Întâlnirea de la Palatul Victoria va avea loc după ce o delegaţie numeroasă de directori din instituţii de cultură a avut, pe 19 iunie, o întrevedere cu ministrul Culturii, Valer Daniel Breaz, dialog care nu a dus la nicio concluzie.

Ion Caramitru, managerul general al Teatrului Naţional din Bucureşti îşi exprimă speranţa unei bune întâlniri cu reprezentanţii Guvernului, pentru deblocarea situaţiei fără precedent cu care se confruntă în acest moment atât cel mai important teatru din România, dar şi celelalte instituţii din subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

În cursul zilei de miercuri, mai mulţi reprezentanţi ai instituţiilor de cultură din toată ţara au fost invitaţi la o audiere cu membrii Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.

Duminică după-amiază, câteva sute de persoane, angajaţi ai mai multor instituţii de cultură, dar şi artişti independenţi, s-au adunat într-un miting de protest în faţa Guvernului României, solicitând deblocarea posturilor şi revenirea la bugete care să permită buna funcţionare a instituţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.