Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntarea anului a apărut pe portalul instanţelor: Inspecția Judiciară a dat în judecată CSM, pentru că a cenzurat raportul controlului la DNA

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

Poate fi cea mai importantă confruntare a anului în instanţă: dosarul în care Inspecţia Judiciară a dat în judecată chiar instituţia sub autoritatea căreia funcţionează, CSM, a fost publicat pe portalul instanţelor. Dosarul 1376/2/2018 se află la Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti.

Inspecția Judiciară a dat Consiliul Superior al Magistraturii în judecată la Curtea de Apel București, în luna februarie. Raportul critic la adresa DNA, întocmit de o echipă de inspectori judiciari în urma controlului dispus de ministrul Justiţiei ar fi fost cenzurat.

Vezi AICI plângerea IJ şi aspectele eliminate de CSM din raport! (.pdf)

Inspecţia judiciară somează CSM să reintroducă în raportul privind activitatea DNA pasaje negative scoase din document, constatări critice ale inspectorilor care au făcut evaluarea în vara anului trecut. Este vorba despre controlul privind eficiența managementului DNA, cerut de ministrul Justiției și derulat timp de mai multe săptămâni de Inspecția Judiciară, prin intermediul a șase inspectori.

Secția pentru procurori a CSM i-a audiat pe autorii raportului în luna octombrie a anului trecut și a anunțat că își însușește raportul cu excepția unor paragrafe, dând ca exemplu cele în care era comentat limbajul Laurei Codruța Kovesi.

Vezi şi: Ai aceste simptome? Ai putea suferi de deficit de vitamina B12 .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.