Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntări la Tripoli: Organizaţia Medici fără Frontiere cere evacuarea a mii de migranţi blocaţi în centre de detenţie

tripoli soldati libia

Mii de refugiaţi şi migranţi, blocaţi în centre de detenţie la Tripoli, riscă să fie victime ale luptelor ce au loc între miliţii şi ei trebuie evacuaţi urgent din Libia, a afirmat vineri organizaţia Medici fără Frontiere (MSF) într-un comunicat, relatează AFP preluat de agerpres.

''În cea de-a treia zi a unui armistiţiu fragil la Tripoli (...), mai multe mii de refugiaţi şi migranţi sunt în continuare blocaţi în centrele de detenţie ale capitalei. MSF cere ca mecanismele de relocare, aflate într-un punct mort de mai multe luni, să fie activate de urgenţă pentru ca aceste persoane să fie evacuate din ţară cât mai repede posibil'', a declarat MSF în comunicat.

''Mai multe centre de detenţie din Tripoli sunt situate pe liniile frontului'', a declarat Ibrahim Younis, şeful misiunii MSF din Libia. ''Distribuirea de apă şi hrană, asigurată de obicei de organizaţii internaţionale care sunt acum nevoite să-şi suspende activităţile din cauza insecurităţii, a devenit aleatorie şi ajutorul medical disponibil este insuficient'', a adăugat el.

Încă de la începutul luptelor dintre miliţii rivale, pe 26 august, ''MSF a pierdut accesul la unul dintre centrele de detenţie cele mai populate unde echipele sale mergeau în mod constant, privându-le pe cele 700 de persoane blocate în interior de îngrijiri şi asistenţă'', continuă comunicatul. ''În zilele următoare se aşteaptă astfel de restricţii la alte patru centre'', potrivit organizaţiei.

Younis estimează că ''există resurse şi mecanisme de relocare într-o ţară terţă şi că ele trebuie activate imediat'', fiind ''necesar şi vital ca aceasta să demareze mai devreme''.

Confruntările dintre miliţii şi grupări armate diverse, care îşi împart controlul capitalei libiene, Tripoli, s-au soldat cu cel puţin 63 de morţi şi 159 de răniţi, potrivit Ministerului Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.