Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Confruntări SÂNGEROASE în tabăra insurgenților din Yemen. Un colonel a fost ucis

twitter.com
yemen

Un colonel al forţelor loiale fostului preşedinte yemenit Ali Abdallah Saleh a fost ucis în ciocniri cu rebeli houthi, într-o escaladare fără precedent între cei doi aliaţi, a anunţat duminică partidul lui Saleh, informează AFP, conform agerpres.ro

Colonelul Khaled al-Rida a fost ucis în confruntări care au avut loc sâmbătă seara la Sanna, a anunţat Congresul Popular General (CPG) într-un comunicat, care nu-i numeşte direct pe houthi, dar care acuză "un grup care nu are nicio moralitate", referire abia mascată la aceşti insurgenţi. 

În războiul din Yemen forţele preşedintelui yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi, susţinute de o coaliţie militară arabă, se confruntă cu rebelii houthi, aliaţi ai susţinătorilor fostului preşedinte yemenit Ali Abdallah Saleh. Acestea din urmă deţin controlul asupra capitalei yemenite. 

Începând din martie 2015, războiul din Yemen s-a soldat cu peste 8.000 de morţi, în majoritate civili. Toate medierile ONU şi şapte acorduri de încetare a focului au eşuat în a pune capăt conflictului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.